[Mk3]Podświetlenie zaplaniczki

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

[Mk3]Podświetlenie zaplaniczki

Post autor: lolo_golf » czw paź 06, 2005 22:49

Witam.
Mam taki problem bo spaliła mi sie zaróweczka ktora podswietla popielniczke i zapalniczke. Pomijam to zeby sie do niej dostac trzeba cała konsole zdzierac(pokrętła nawiewów itp)ale jak juz sie do niej dostałem to zauwazylem ze nie mozna wymienic samej żaróweczki tylko trzeba kupić cały ten dzinks plastikowy bo zaroweczka jest w nim na stałe :helm: Dostane takie cos w sklepie???Jak ktos to wyciagal to wie oco chodzi...
Dzieki za pomoc.

Awatar użytkownika
Arcturus
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Arcturus » pt paź 07, 2005 14:13

Dostanie takie cos w sklepie na zamowienie z serwiu VW ale to kosztuje 20PLN i jak uslyszalem to kupilem sama zaroweczke za 50gr wziolem do reki lutownice i dolutowalem dwa przewody i podmienilem w tym "dzinksie" troche cierpliwosci i dziala jak talala ;-))
Polecam!
ewentualnie mozna kupic diode jasnoswiecącą i wstawic w miejsce zarowki tyle ze trzeba do niej dolozyc rezystorek 0,25W 600-800 Ohm ale dioda ma swiatlo kierunkowe i efektu nie gwarantuje
W kazdym razie ja robilem z zarowką i dziala OK!
Pozdrawiam!!!

ku_bi
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » pt paź 07, 2005 18:28

nie trzeba całej konsoli ściągac, by wyciągnąc oprawę zapalniczki...

Awatar użytkownika
Prince2005
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Prince2005 » pt paź 07, 2005 19:14

ku_bi pisze:nie trzeba całej konsoli ściągac, by wyciągnąc oprawę zapalniczki...
a jak inaczej się dostać?

Obrazek

Awatar użytkownika
drzepsuj
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: drzepsuj » pt paź 07, 2005 19:56

Stary tą oprawke z żarówki da sie łatwo rozebrac.. tylko trzeba szpilką odgiąć tam blaszke przy stykach i żaróweczka wychodzi razem z obojgiem styków :bigok: ja to wymieniałem i musiałem konsole całą rozebrać.. tzn tą oprawke - obudowe.. bo regulacja nawiewów zostaje bez zmian sobie tam gdzie jest :helm: u mnie wymiana razem z lutowaniem zajęła 30min.. po co przepłacać na tym jak można za złotówke czy 50groszy samą żarówkę kupić.. troche cierpliwości i dobrych chęci i świeci :bigok:

ku_bi
Kontakt:

Post autor: ku_bi » pt paź 07, 2005 20:55

Prince2005 pisze:
ku_bi pisze:nie trzeba całej konsoli ściągac, by wyciągnąc oprawę zapalniczki...
a jak inaczej się dostać?
musisz wyjąć z tej zielonej oprawki metalowe gniazdo zapalniczki, ma ono taką czarną obaramówkę na zewnatrz - musisz je jakoś podważyć i wyjdzie, uważaj bo łatwo coś pokaleczyć przy okazji. potem obracając zieloną oprawkę w odpowiednie miejsce sama wyjdzie z konsoli.

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » pt paź 07, 2005 22:10

No wiem ze mozna wlutowac zwykła zarowke bo tak robiłem z podsiwetleniem włącznika swiateł jak mi sie podswietlnie spalilo ale myslalem ze mozna to tanio dostac :helm: Ale w takim razie to pomecze sie nad tym lutowaniem... :helm:
Dzieki :pub:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”