ABS nie działa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ABS nie działa
Witam, mam niewielki problem z CORRADO,
otóż od czasu do czasu na kilka odpaleń zapalała się kontrolka od ABSu, ale wystarczyło odpalić motor od nowa i było ok, z czasem co raz częściej się zapalało, aż teraz w ogóle nie gaśnie... nie wiem czemu?
Przeczyściłem czujniki, tarczki od ABSu, przeczyściłem wtyczki, wydaje mi się że problem tkwi w elektryce :/
otóż od czasu do czasu na kilka odpaleń zapalała się kontrolka od ABSu, ale wystarczyło odpalić motor od nowa i było ok, z czasem co raz częściej się zapalało, aż teraz w ogóle nie gaśnie... nie wiem czemu?
Przeczyściłem czujniki, tarczki od ABSu, przeczyściłem wtyczki, wydaje mi się że problem tkwi w elektryce :/
no słyszałem że czujnik powinien mieć od 1 do 1,3 Kohma - zmierzę niebawem wszystkie.MaciejW pisze:stawiam na którys czujnik w kole mialem to samo kiedyś..wystarczy zmierzyc opor na nich jak jest maly lub wogule znaczy ze uwalony
_clippo_, niestety nie mam kompa ale słyszałem o triku z diodą - pakuje się je w gniazdo diagnostyczne i liczy mignięcia - ale nie znam konkretów - ktoś tak robił ??
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
- można odczytać kodami błyskowymi, ale pod warunkiem, że masz pompę ABS TEVES Mk II (bez TCS - cokolwiek to znaczy).Marcin SoYa pisze:clippo_, niestety nie mam kompa ale słyszałem o triku z diodą - pakuje się je w gniazdo diagnostyczne i liczy mignięcia - ale nie znam konkretów - ktoś tak robił ??
Wtedy kody błyskowe odczytujesz tak, jak w golfie mkII - jakiś czas temu umieściłem na forum zrzuty z programu AUTODATA, jak to zrobić.
Jeżeli masz nowszy agregat ABS, to tylko kompem.
Zobacz, czy masz taki sam agregat ABS jaki jest w golfach mkII wtedy możesz odczytać kodami. Albo zobacz czy w ECU sterującym ABS masz dwa rzędy pinów (starszy), albo 3 (nowszy).
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.