Tunning 1z za 10 gr. fotoporada
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Dzis przyszla do mnie paczka z wtyczka i gniazdem do pompy vp37.
Moze sie to komus przyda.
Wtyczka ma nr 3A0 973 734
Gniazdo ma nr 3A0 973 834G
Moze tak bedzie latwiej znalezc te czesci w aso
Pozdrawiam
micky
Tutaj na sprzedaż mam 3 komplety:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1947281
Moze sie to komus przyda.
Wtyczka ma nr 3A0 973 734
Gniazdo ma nr 3A0 973 834G
Moze tak bedzie latwiej znalezc te czesci w aso
Pozdrawiam
micky
Tutaj na sprzedaż mam 3 komplety:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1947281
Ostatnio zmieniony wt maja 13, 2008 12:37 przez micky, łącznie zmieniany 2 razy.
micky jak Ty to obliczyłeś bo wg mnie to wystarczy jedna żeńska i jedna męska aby zrobić przelotkę, dziwną jakąś miałeś matematykę w szkole
Ostatnio zmieniony ndz maja 18, 2008 15:37 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwazaj co mowisz kolego. Jesli nie jestes w temacie, to nie pisz. Ja jestem w trakcie przerabiania tego typu problemu.
Za komplet pinow w ASO uwaza się przewod i dwa piny zenskie zakonczone po obu stronach przewodu. Tak samo jest w przypadku pinow meskich. Czyli zeby zbudowac przejsciowke na dwie wtyczki tj gniazdo pompy i wtyczkę do pompy potrzeba 4 komplety pinow zenskich i 4 komplety pinow meskich. Przewody oczywiscie trzeba przeciąc i sparowac pin 1-1, 2-2... itd. Od razu uprzedzam co cwańszych. W sklepie z elektroniką kupicie piny meskie i zenskie, ale one nie pasują do wtyczki i gniazda, tzn beda wypadac itd. Za duzo rzezbienia a efekt i tak bedzie mizerny.
Ja mowie o takiej przejsciowce:
Za komplet pinow w ASO uwaza się przewod i dwa piny zenskie zakonczone po obu stronach przewodu. Tak samo jest w przypadku pinow meskich. Czyli zeby zbudowac przejsciowke na dwie wtyczki tj gniazdo pompy i wtyczkę do pompy potrzeba 4 komplety pinow zenskich i 4 komplety pinow meskich. Przewody oczywiscie trzeba przeciąc i sparowac pin 1-1, 2-2... itd. Od razu uprzedzam co cwańszych. W sklepie z elektroniką kupicie piny meskie i zenskie, ale one nie pasują do wtyczki i gniazda, tzn beda wypadac itd. Za duzo rzezbienia a efekt i tak bedzie mizerny.
Ja mowie o takiej przejsciowce:
Ostatnio zmieniony ndz maja 18, 2008 15:51 przez micky, łącznie zmieniany 1 raz.
Sorry micky nie kapnąłem się, że wtyczka i gniazdko są bez pinów - racja ale nie skomplikowałeś za bardzo :
[ Dodano: 18 Maj 2008 17:23 ]
można przecież było napisać prościej : 8 pinów męskich i 8 żeńskich (jeżeli trzeba je zakładać na przewody o dowolnej długości)micky pisze:trzeba kupic 4 komplety po dwa piny zenskie i 4 komplety po dwa piny meskie
[ Dodano: 18 Maj 2008 17:23 ]
to jaka to przejściówka żeńska i żeńska na obydwu końcach przewodu - coś chyba jest nie tak.micky pisze:Za komplet pinow w ASO uwaza się przewod i dwa piny zenskie zakonczone po obu stronach przewodu. Tak samo jest w przypadku pinow meskich. Czyli zeby zbudowac przejsciowke na dwie wtyczki tj gniazdo pompy i wtyczkę do pompy potrzeba 4 komplety pinow zenskich i 4 komplety pinow meskich. Przewody oczywiscie trzeba przeciąc i sparowac pin 1-1, 2-2... itd.
Dalej mnie nie rozumiesz.
W aso nie kupisz jednego pina tylko dwa. I beda one wygladaly tak, ze masz przewod, jednozylowy i na obu koncach bedziesz mial zarobione albo dwa piny meskie, albo dwa piny zenskie. A wiec do gniazda czy wtyczki bedziesz potrzebowal 4 kompletow. Cena tez jest ciekawa, bo komplet 2 pinow zenskich lub meskich to cos okolo 6,50
W aso nie kupisz jednego pina tylko dwa. I beda one wygladaly tak, ze masz przewod, jednozylowy i na obu koncach bedziesz mial zarobione albo dwa piny meskie, albo dwa piny zenskie. A wiec do gniazda czy wtyczki bedziesz potrzebowal 4 kompletow. Cena tez jest ciekawa, bo komplet 2 pinow zenskich lub meskich to cos okolo 6,50
micky, Ciebie rozumiem tylko nie rozumiem serwisu a konkretnie sensu przewodu zakończonego tymi samymi pinami (żeński + żeński) czemu to ma służyć ? bo z całą pewnością nie jest to ani przejściówka ani Bogu Ducha jeszcze wie co innego !
edit : przychodzi mi na myśl tylko mostek po stronie wtyczki lub gniazdka ale żeby przejściówki nie mieli ?!
edit : przychodzi mi na myśl tylko mostek po stronie wtyczki lub gniazdka ale żeby przejściówki nie mieli ?!
Ostatnio zmieniony ndz maja 18, 2008 17:40 przez Sztomel, łącznie zmieniany 2 razy.
taka jest polityka aso nie potrafie wyjasnic tego. Tak juz jest i koniec. Tylko cena sie nie kalkuluje w ogole jesli chce sie to zrobic. Tak jak na zdjeciu powyzej. Wtyczki to koszt powyzej 35 zl, 8 kompletow pinow po minimum 6,50 to wychodzi juz niezla sumka.
A tak wyglądaja piny o ktorych mowię. Na fotce pokazuje piny zenski i meski. Z drugiej strony przewodu zakonczone sa tym samym pinem. Mialem uciete juz wiec nie bylo czego pokazywac.
Na fotce widac lapki dzieki ktorym wsunięty raz pin się nie wysuwa z wtyczki czy gniazda. Sama robota jest latwa i przyjemna, ale kosztowna (ASO)
A tak wyglądaja piny o ktorych mowię. Na fotce pokazuje piny zenski i meski. Z drugiej strony przewodu zakonczone sa tym samym pinem. Mialem uciete juz wiec nie bylo czego pokazywac.
Na fotce widac lapki dzieki ktorym wsunięty raz pin się nie wysuwa z wtyczki czy gniazda. Sama robota jest latwa i przyjemna, ale kosztowna (ASO)
Ostatnio zmieniony ndz maja 18, 2008 23:21 przez micky, łącznie zmieniany 2 razy.
kostka w VWxtec pisze:Hej! Ja co prawda mam Rovera 200 (turbodiesel 2.0 105KM) z pompa Boscha VP37 i zastanawiam sie czy moge zastosowac taka przerobke za pomoca rezystora? Bardzo chcialbym sie przebic przez te 80stron tematu ale srednio mam czas. Czy ktos wie w ktore piny trzeba wpiac rezystor przy tej pompie?
kostka w Roverze
więc wychodzi między 6 a 7 lub 6 a 8