Witam
Posiadam Golfa 3 1.8 ABS
i mam maly problem z moca silnika
jedna stalo jest to ze cisnienie na cylindrach jest ok .. reszta to juz wielka niewiadoma...
wczesniej mialem AAM i byl slaby ... zgonilem to na moc choc mam tez polo 1.6 75km AEE i on jest strasznie mocny w porownaniu do AAM.
dostalem okazyjeni silnik ABS .. tsna bardzo dobry ( cisnienie na cylindrach ) ale jakiegos wiekszego odczucia mocy brak .. czasami mam wrazenie ze jest taki sam jak ten AAM
co moze byc przyczyna ??
jestem na etapie zniam tlumikow ( rozne dla tych modeli silnikow - teraz zakaldam prawidlowy dla ABS ) czy to moze miec wplyw ?? dodam ze tlumiki mam jeszcze oryginalne 92r ... wiec troche maja ale czy az tak moga przygiac moc ??
dodam jeszcze ze lambda sprawdzana i dziala ok na VAG-u ... tem tez ok i zaplon tez ustawiony poprawnie ... swiece nowe .... filtry tez regularnie zmianieane ... co prawda mam gaz ale roznicy miedzy paliwem a gazem brak .. zdemontopwalem tez gaz na jakis czas ( wszytsko wraz ze zewzka ) i zadnej roznicy....
dochodiz do tego ze seicento 900 syzbciej rusz aniz ja a ja ledwo co go scigam ...
predkosc 110-120 jakos idzie osiaganac .. ale 140-160 to juz wyzsza szkola nie wspominajac o przyspieszeniu ....
moze jeszcze uszczelka pod wtryskiem ??
czy opor wspomoagania moze wplynac na moc ??
Skoki mocy .. przyczyna ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Napisałeś ze sprawdzaleś lambde na VAGu , sprawdz ją na testerze do lambd. Mozliwe ze jak ja sprawdzales to wlasnie byl ten moment co funkcjonowala w pelni, musisz trafic kiedy zamiera.
Bo wlasnie lambda moze mieć przeskoki tzn sie blokować na jakieś chwile i dlatego masz te skoki mocy.
Bo wlasnie lambda moze mieć przeskoki tzn sie blokować na jakieś chwile i dlatego masz te skoki mocy.
Ostatnio zmieniony wt maja 20, 2008 15:56 przez MarcoVW, łącznie zmieniany 1 raz.
ok .. powiedz mi czy jak podlacze VAG i pojezdze z nim to tez wychwyce blad lambdy ?? jako tako testera nie mam do lambd wiec ciezko bedzie tak ustalic ...MarcoVW pisze:Napisałeś ze sprawdzaleś lambde na VAGu , sprawdz ją na testerze do lambd. Mozliwe ze jak ja sprawdzales to wlasnie byl ten moment co funkcjonowala w pelni, musisz trafic kiedy zamiera.
zastanawia mnie tylko to ze na gazie jest tak samo ... a tam lambda juz tak duzo nie ma do gadania - przynajmniej tak mi sie wydaje jest odcianana od kompa glownego i podaje dane tylko do kompa od gazu - pojezdze na VAG to zobaczymy co pokaze i dam znac.
---> Golf III 1.8 <---