Nie działająca klimatyzacja
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie działająca klimatyzacja
Witam
W zeszłym roku klimatyzacja (manualna) raz mi działała a raz nie chciała - przepalał się wtedy bezpiecznik od klimy 10Amper.
Co jest przyczyną - brak gazu?
Czy znaczie warsztaty w świdnicy lub wrocławiu gdzie w sposób b.dobry serwisuja klime?
W zeszłym roku klimatyzacja (manualna) raz mi działała a raz nie chciała - przepalał się wtedy bezpiecznik od klimy 10Amper.
Co jest przyczyną - brak gazu?
Czy znaczie warsztaty w świdnicy lub wrocławiu gdzie w sposób b.dobry serwisuja klime?
GOLF 4 TDI 110 KM Silnik ASV.
zmieni się i nie załączy kompresorazygimar pisze:Czy jest różnica jak podłącze przewody od sprężarki ( rozwalona kostka) - czy nie zmieni się wtedy biegun na elektromagnesie?
Drugie czy VAG czyta informacje z klimy manualnej?
[ Dodano: 19 Maj 2008 08:02 ]
vag nie diagnozuje manualnej klimy
[ Dodano: 19 Maj 2008 08:04 ]
do kupienia, chodzi o multimetr do pomiarowBARTEK W. pisze:jaki miernik, gdzie on jest?ukiloki pisze:w manualnej tylko miernik
skoro masz rozwaloną kostkę przy sprężarce to może to powoduje wywalanie bezpiecznika bo pewnie zwarcie się robi, proponuję zrobić tak:zygimar pisze:Tak wieć jak podłączyć klime??
ze sprężarki wychodzą dwa przewody - jeden zielony, drugi żółty (tak jest u mnie)
wywal kostkę, kup dwa komplety złączek konektorowych (2 męskie i 2 żeńskie) załóż na przewody - wcześniej włóż na przewody kawałek izolacji termokurczliwej - po połączeniu złączek (zielony do zielonego, żółty do żółtego) podgrzej izolację i masz fachowo zrobione połączenie.
Ostatnio zmieniony wt maja 20, 2008 13:57 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.