Cieknie skrzynia biegów na łączeniu.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
arnot
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Cieknie skrzynia biegów na łączeniu.

Post autor: arnot » wt maja 20, 2008 22:02

Witam!
Tak jak w temacie. Cieknie mi skrzynia biegów na łączeniu. Mechanik próbował taniej metody - łatania sylikonem - ale nie zdało egzaminu, bo dalej leci i to dość ostro a nie chciałbym znowu jeździć na suchej skrzyni.
Co za tym idzie mam pytanie - czy jedyny skuteczny sposób na ten problem to wymiana skrzyni czy może są jakieś uszczelniacze lub uszczelki mogące zlikwidować ten problem?
Do kogo ewentualnie uderzyć (najlepiej w Poznaniu lub niedalekie okolice) z tym tematem i przy okazji gdyby dało radę to podejrzewane koszty?
Z góry dzięki

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Re: Cieknie skrzynia biegów na łączeniu.

Post autor: Borys » wt maja 20, 2008 23:02

arnot pisze:Witam!
Tak jak w temacie. Cieknie mi skrzynia biegów na łączeniu. Mechanik próbował taniej metody - łatania sylikonem - ale nie zdało egzaminu, bo dalej leci i to dość ostro a nie chciałbym znowu jeździć na suchej skrzyni.
Co za tym idzie mam pytanie - czy jedyny skuteczny sposób na ten problem to wymiana skrzyni czy może są jakieś uszczelniacze lub uszczelki mogące zlikwidować ten problem?
Do kogo ewentualnie uderzyć (najlepiej w Poznaniu lub niedalekie okolice) z tym tematem i przy okazji gdyby dało radę to podejrzewane koszty?
Z góry dzięki
koszt czesci nie jest duzy bo albo uszczelniacz wału lub uszczelniacz w skrzyni
niestety bez znaczenia który uszczelniacz trzeba zdjąc skrzynie

a jak zdejmiesz to najlepiej zmienic wszystkie dostepne usczelniacze i uszczelke pod misą tez

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » wt maja 20, 2008 23:10

uszczelniacz walu płacilem os kolo 19 zł , koszt niewielki ale trzeba sie narobic, niedawno wymienialem sprzegło i robilem wlasnie wszystkie uszczelki , jak zdejmiesz skrzynie to , miske przy okazji i ten uszczelniacz jest przymocowany do bloku silnikaw takiej obudowie na srubeczki, od spodu sa chyba 2 albo 3 sztuki te same którymi sie miske przymocowuje. najgorsze wuciagniecie skrzynki a pozniej to juz lekko idzie. pod tym mocowaniem tego uszczelniacza jest papierowa uszczelka, trzeba uwazac zeby jej nie podrzec :)

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”