Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Do Strabek
jeżeli myślisz że samochód spalił ci 2.8l/100km to to ci współczuje
mogę uwierzyć w spalanie rzędu 4.8l/100km na czystej trasie, ale to nie jest jazda tylko przesuwanie się jak żaglówką na wietrze, ja bym tak nie mógł bo bym się wykończył
nie piszcie prosze o spalaniach mniejszych niż 4 litry bo nie wiem czy się śmiać czy płakać
mnie nigdy nie udało się zejść poniżej 5l na trasie przy tak spokojnej jeździe że gaz nie był wciśnięty mocniej niż na kilka milimetrów, a prędkość na 5 biegu max 100, na 6 max 120
normalna jazda ! w trasie to minimum 5.5l na 100km
normalna jazda ! w mieście to minimum 6.5l na 100km
jeżeli myślisz że samochód spalił ci 2.8l/100km to to ci współczuje
mogę uwierzyć w spalanie rzędu 4.8l/100km na czystej trasie, ale to nie jest jazda tylko przesuwanie się jak żaglówką na wietrze, ja bym tak nie mógł bo bym się wykończył
nie piszcie prosze o spalaniach mniejszych niż 4 litry bo nie wiem czy się śmiać czy płakać
mnie nigdy nie udało się zejść poniżej 5l na trasie przy tak spokojnej jeździe że gaz nie był wciśnięty mocniej niż na kilka milimetrów, a prędkość na 5 biegu max 100, na 6 max 120
normalna jazda ! w trasie to minimum 5.5l na 100km
normalna jazda ! w mieście to minimum 6.5l na 100km
A ja współczuję Tobie, bo nie wiem czy nie zauważyłeś czy nie bardzo u ciebie z czytaniem ale kolega strabek ma Lupo nie MK4 i nie 1.9 TDI tylko 1.2 TDI przez producenta nazwanym silnikiem 3 litrowym ze względu na spalanie. Więc jak najbardziej zużycie 2.8l/100km jest jak najbardziej realne przy spokojnej jeździe.DonKichot pisze:jeżeli myślisz że samochód spalił ci 2.8l/100km to to ci współczuje
Nie wierzysz to poczytaj http://pl.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Lupo
A co do mojego spalania to kiedyś było średnio 5,1l/100km ale to na łyżwach 155/80 R13
Teraz na 185/55 R15 jest jakieś 5,5l/100km jeżdżę spokojnie ale jak trza depnąć to trza depnąć i wtedy nie ma oszczędności.
Ostatnio zmieniony czw maja 22, 2008 14:25 przez Blase, łącznie zmieniany 2 razy.
Always Look On The Bright Side Of Life