Witam,
Chciałem sobie założyć w przednich lampach żarówki chromowane CLEAR.
Znalazłem odpowiednią aukcję na Allegro i odpowiednie zarówki 21W i okazałao się że są dwa rodzaje: symetryzne i asymetryczne (foto dla zalogowanych ).
Chciałem szybko sprawdzić jaką mam żarówkę w lampie ale niestety nie udało mi się jej wyciągnąć.
I tu moje pytania:
1. Czy moze ktoś wskazać na rysunku która żarówka idzie do przedniego kierunku w MK IV
2. Jak wymienić taką zarówkę?
Była tam masa kabli, chciałem przekręcić wtyczkę a potem ją pociągnąć ale ani drgneła. Lepiej tutaj zapytać niż ciągnąc na siłę. A może są tam jakieś zaczepy których nie zauważyłęm?
Jaka żarówka do przedniego kierunkowskazu, jak ją wymienić?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jaka żarówka do przedniego kierunkowskazu, jak ją wymienić?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pt maja 23, 2008 19:44 przez Seru79, łącznie zmieniany 2 razy.
parę dni temu wymieniałem no i mogę Ci powiedzieć że podchodzą "Asymetryczne"
Wiem że ciężko zobaczyć jak wypiąć obudowę żarówki bo nic nie widać jak się to robi ;]
Trzeba ja przekręcić w lewo i jakoś tam wyciągnąć , tylko z tymi kablami musiałem obrucić oprawkę w kloszu ale to wyczujesz ;]
przy akumulatorze trochę mało miejsca ale da sie wymienić ;]
Wiem że ciężko zobaczyć jak wypiąć obudowę żarówki bo nic nie widać jak się to robi ;]
Trzeba ja przekręcić w lewo i jakoś tam wyciągnąć , tylko z tymi kablami musiałem obrucić oprawkę w kloszu ale to wyczujesz ;]
przy akumulatorze trochę mało miejsca ale da sie wymienić ;]
Dzięki.
Jutro zamówię sobie żarówki. Muszę na Allegro bo chcę jeszcze kupić clear W5W do kierunków bocznych, a w tym moim małym mieście jeszcze o takich nie słyszeli (tylko w servisie Fiata 45zł za komplet ).
Wiec nie ma żadnych zaczepów. Poprostu trzeba złapać za plastik i przekręcić w lewo. Ciężko ten plastik siedzi w lampie ale myśle że dam sobie radę..
Jutro zamówię sobie żarówki. Muszę na Allegro bo chcę jeszcze kupić clear W5W do kierunków bocznych, a w tym moim małym mieście jeszcze o takich nie słyszeli (tylko w servisie Fiata 45zł za komplet ).
Wiec nie ma żadnych zaczepów. Poprostu trzeba złapać za plastik i przekręcić w lewo. Ciężko ten plastik siedzi w lampie ale myśle że dam sobie radę..
W Rzeszowie w Szik'u za żarówki do przodu i na boki dałem 15zł ;]Seru79 pisze:Jutro zamówię sobie żarówki. Muszę na Allegro bo chcę jeszcze kupić clear W5W do kierunków bocznych, a w tym moim małym mieście jeszcze o takich nie słyszeli (tylko w servisie Fiata 45zł za komplet ).
pamiętaj w jakiej pozycji wyciągałeś oprawkę będzie Tobie potem łatwiej trafić w zaczepySeru79 pisze:Wiec nie ma żadnych zaczepów. Poprostu trzeba złapać za plastik i przekręcić w lewo. Ciężko ten plastik siedzi w lampie ale myśle że dam sobie radę..