SCYZORYK DO MK2

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Kontakt:

SCYZORYK DO MK2

Post autor: Gwiazdor » wt paź 04, 2005 21:33

Ma ktoś zdjęcia takiego kluczyka już dorobionego albo może posiada parę zdjęć jak to zrobił.
Jutro będę miał taki kluczyk i będę się bawił w dorabianie.Szukałem zdjęć na forum ale nie znalazłem.
A jak się ma sprawa z dostrojeniem do alarmu tego kluczyka np do Prestiga?

Z góry dziękuję za poradę.

Można zdjęcia mi sendnąć na maila jak ktoś posiada.

Obrazek

Awatar użytkownika
ygd
Prezes vwgolf.pl
Prezes vwgolf.pl
Auto: Audi S3
Silnik: AFN
Kontakt:

Post autor: ygd » wt paź 04, 2005 21:46

szukaczki użyj, na pewno było...
generalnie najlepiej pojechać do kolesia co dorabia kluczyki, niech ci nowy dorobi i od razu wstawi do scyzoryka... (w kluczyku jest bolec, który wyciągasz i wkład kluczyka wymieniasz - można wkleić w sumie)
a alarmu raczej nie zrobisz... w większości przypadków awykonalne... musiałbyś znaleźć kogoś, kto by ci zaprojekował od nowa płytkę do twojego pilota z alarmu pod rozmiar scyzoryka... no i zaprogramował to jeszcze...

VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01

Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Kontakt:

Post autor: Gwiazdor » wt paź 04, 2005 21:53

Tak będzie chyba najszybciej. A ile kosztuje taki grot i dorobienie? Tak orientacyjnie.

Mam nadzieję że u mnie w mieście u dorabiaczy są takie groty do MK2?Bo jak nie ma to się wkurzę...

Obrazek

Awatar użytkownika
ygd
Prezes vwgolf.pl
Prezes vwgolf.pl
Auto: Audi S3
Silnik: AFN
Kontakt:

Post autor: ygd » wt paź 04, 2005 21:58

Groty do mk2 to standard w sumie... na pewno będą mieli, dorobienie pewno 25-35pln...

VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01

Awatar użytkownika
Rydzu
_
_
Kontakt:

Post autor: Rydzu » pn paź 10, 2005 09:25

Proponuję zaglądnąć na moją stronę
www.rydzu.cba.pl

w dziale VW zrobiłem dokładny opis jak ja przerobiłem sobie kluczyk do MK III w Mk II raczej wielu różnic nie będzie.

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » pn paź 10, 2005 11:00

Rzydzu ma to eleganco wytlumaczone wiec patrz na jego stronke :bigok: Sam korzystalem z tek porady gdy robilem swoj :jezor: :jezor: :jezor:

ps. do zadnego gosca co dorabia klucze ztym nie idz bo tylko kase stracisz :helm: Potrzebny ci tylko dorobiony kluczyk,a w dokladniej wytlubany grot z niego, a potem dopasowanie i przelozenie do scyzoryka.

Awatar użytkownika
Rydzu
_
_
Kontakt:

Post autor: Rydzu » pn paź 10, 2005 11:17

Jak ja walczyłem ze swoim kluczykiem i poszedłem do punktu dorabiania kluczy to facet powiedział, że nie ma zamiaru bawić się w coś takiego bo nie chce mu się dłubać. Jak poszedłem z gotowym grotem i poprosiłem tylko o docięcię ząbków to był w szoku że coś takiego zrobiłem i perfida chciał żebym mu powiedział co i jak, ale niech spada na drzewo, potem będzie sprzedawał po 35 pln samą surówkę i jeszcze 15 pln za dorobienie.

Jak tylko masz odrobinę chęci to dasz radę sam to zrobić. Jak będziesz miał problem napisz, chętnie pomogę.

Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Kontakt:

Post autor: Gwiazdor » ndz paź 16, 2005 11:41

Znalazłem człowieka który jest w stanie przerobić taki kluczyk pod część alarmów. Niestety pod Prestige APX400 nie jest w stanie (a taki mam). Jedyne co mi zaproponował to założenie innego sterownika centralki pod który włoży do kluczyka sterowanie i będzie mi sam central w kluczyku działał. Ale ja już mam w polocie więc mi niepotrzebne to.

Obrazek

Awatar użytkownika
Rydzu
_
_
Kontakt:

Post autor: Rydzu » pn paź 17, 2005 07:51

W takim razie napisz ile za taką zabawę sobie policzy i do jakich systemów jest w stanie dorobić kluczyk. Zaraz będzie miał multum klientów.

Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Kontakt:

Post autor: Gwiazdor » pn paź 17, 2005 09:48

Poszukam numeru bo niestety przez caly tydzien mnie nie ma w domu (praca) ale jak znajde to dam dla wszystkich.Wtedy kazdy bedzie mógł Sobie zadzwonić podać dokładnie jaki ma alarm i wtedy będzie wszystko jasne.

Obrazek

Awatar użytkownika
BOGGAW
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: BOGGAW » śr gru 28, 2005 18:47

zeby włożyć immo w kostce to trzeba usunąć emblemat VW czy nie..jak włożyć zeby nic nie urwać

<GOLF 3> TO JEST TO

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”