mam 1,6 PN. nie dziala mi wskaznik temperatury, co wymienic? nowy czujnik w sklepie 50zl mi krzykneli:(
szukac na szrotach czy sie nie oplaca? i dlaczego tam sa dwa czujniki? czy trzeba oba wymienic? o co w tym chodzi bo sie pogubilem, mozna sprawdzic jakos czy to czujnik popsuty czy gdzies kabel mi poszedl? napiecie jest na kablu do czujnika czy to jakos inaczej dziala, bo tam sa tylko 2 przewody do niego (do tego drugiego obok tez....) i nie wiem co zrobic, a goraco jest teraz i boje sie zagotowac silnik:/
pomocy!!!
co wymienic?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- wolfzan
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: co wymienic?
To nie taka tragedia jeszcze. Sprecyzuj temat, bo poleci do zsypu.gitsu pisze:nowy czujnik w sklepie 50zl mi krzykneli:(
Ostatnio zmieniony pn cze 09, 2008 17:55 przez wolfzan, łącznie zmieniany 1 raz.
jeden z czujników to czujnik dla silnika drugi dla licznika
w pierwszej kolejności ocenic ktory jest ktory
w tym z deski zdjąc wsówke i zmasować z karoseria jeśli wskazówka sie podniesie jest ok i wymieniamy sam czujnik,jeśli nie podniesie sie po zmasowaniu szukamy miernikiem usterki na drodze z pod maski do licznika ,jeśli kable są ok wymieniamy wychył w liczniku lub szukamy przerwy na scieżkach w samym liczniku
w pierwszej kolejności ocenic ktory jest ktory
w tym z deski zdjąc wsówke i zmasować z karoseria jeśli wskazówka sie podniesie jest ok i wymieniamy sam czujnik,jeśli nie podniesie sie po zmasowaniu szukamy miernikiem usterki na drodze z pod maski do licznika ,jeśli kable są ok wymieniamy wychył w liczniku lub szukamy przerwy na scieżkach w samym liczniku