kontrolka air bag pali sie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
kontrolka air bag pali sie
moj problem pojawil sie nagle gdy jechalem zapalila mi sie kontrolka poduszki powietrznej i juz nie zgasla. co z tym zrobic ???pozdrawiam
-
- Mały gagatek
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Masz poduchy w siedzeniach?
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Usterka ta moze byc spowodowana uszkodzeniem obwodu poduszki, jej brakiem, zaciagnieciem napinaczow. Podstawowa sprawa bedzie podpiecie pod vaga i ustalenie gdzie tkwi problem. Zastapic w sposob sztuczny idzie jak najbadziej wpinajac w obwod rezystor o odpowiedniej wartosci Sprawdzic przyrzadem poduszke, napinacz rowniez idzie.
Pozdrawiam GTH
Pozdrawiam GTH
- giecu
- Mały gagatek
- Kontakt:
mam podobny problem tylko ze mi pali sie od momentu kiedy przeciaglem kable z tylnych drzwi od glosnikow przez slupki , w podloge.cos tam moglem uszkodzic czy raczej komputer blad zalapal jak tam grzebalem?GTH pisze:zaciagnieciem napinaczow
[img]http://img401.imageshack.us/img401/6103/giecu.jpg[/img]
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=47934
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=47934
-
- Mały gagatek
i tu moze byc problem bo prawdopodobnie napinacz od strony kierowcy wysiadl.czy to moze byc przyczyna?? poduszki w siedzeniach mam..GTH pisze:Usterka ta moze byc spowodowana uszkodzeniem obwodu poduszki, jej brakiem, zaciagnieciem napinaczow. Podstawowa sprawa bedzie podpiecie pod vaga i ustalenie gdzie tkwi problem. Zastapic w sposob sztuczny idzie jak najbadziej wpinajac w obwod rezystor o odpowiedniej wartosci Sprawdzic przyrzadem poduszke, napinacz rowniez idzie.
Pozdrawiam GTH
napinacz sam z siebie nie wysiada
najpierw podlącz pod VAG i sprawdz jaki obwod zgłasza błąd poducha kierowcy pasażera czy napinacze wtedy trzeba stosowac procedure zgodna dla danego obwodu co tu gdybać daj błędy to coś poradzimy
najpierw podlącz pod VAG i sprawdz jaki obwod zgłasza błąd poducha kierowcy pasażera czy napinacze wtedy trzeba stosowac procedure zgodna dla danego obwodu co tu gdybać daj błędy to coś poradzimy
Ostatnio zmieniony czw cze 12, 2008 15:42 przez Fahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Wtyczki w VW sa wkladane na zatrzask plus wciskana blokada, wiec naprawde ciezko aby ja wyrwac, predzej przerwany ktorys z przewodow ktore sa bardzo malej srednicy. Napinasz mozesz sprawdzic omomierzem po wypieciu wtyczki, wartosc rezystancji powinna byc 2,2ohma. Jezeli ma ktos jakies konkretne pytania chetnie pomoge.
Pozdrawiam GTH
Pozdrawiam GTH
witam
ja mam podobny problem. Podczas jazdy zapaliła mi sie kontrolka i już się ciągle świeci
Mam tylko 2 poduchy kierowcy i pasażera i nie posiadam napinaczy pasów . Czy pierwsza rzeczą która powinnam zrobić jest podpięcie sie pod VAG'a? Nic nie było kombinowane . Mój facet tylko sprawdził czy sie taśma nie wypięła przy poduszce i tam pod plastikami od przełączników kierunków ale wszystko było ok. Poradźcie coś.
ja mam podobny problem. Podczas jazdy zapaliła mi sie kontrolka i już się ciągle świeci
Mam tylko 2 poduchy kierowcy i pasażera i nie posiadam napinaczy pasów . Czy pierwsza rzeczą która powinnam zrobić jest podpięcie sie pod VAG'a? Nic nie było kombinowane . Mój facet tylko sprawdził czy sie taśma nie wypięła przy poduszce i tam pod plastikami od przełączników kierunków ale wszystko było ok. Poradźcie coś.