Przy przyśpieszaniu przymula.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wizu
Nowicjusz
Nowicjusz

Przy przyśpieszaniu przymula.

Post autor: wizu » czw cze 12, 2008 20:40

Witam. Mam pewien problem z moim golfem. Silnik 1.3 benzyna. Dzieje się to już od dłuższego czasu. Objawia się to tak, że: jadę sobie a tu nagle gdy wciskam pedał gazu auto zamiast przyśpieszyć zwalnia jakbym lekko hamował i przy tym wyraźnie słuchać, że coś tak jakby przymuliło silnik. W tym czasie, mogę zmieniać biegi, kombinować i tak nic nie pomoże. Muszę czasami się zatrzymać i wtedy ustępuje. Dzieje się to tylko gdy gazuje, gdy w czasie tego przymulania nie wciskam pedału gazu to jest ok. Myślałem, że to może coś z dopływem paliwa. Wymieniłem filtr benzyny (był niedawno wymieniany). Był tam trochę śmieci. Tą pompkę z bagażnika tak jakby, też wyciągłem. Na sitku było trochę śmieci. Wyczyściłem to, bak również. I tak na 2 tyg, może tydzień przestało. Jednak wczoraj znowu sie zaczęło. Nie sądzę, żeby przez ten czas znowu zdążyło coś się zatkać... Jeśli macie jakiekolwiek pomysły to bardzo proszę o pomoc. Dzięki.

misiak1232
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: misiak1232 » czw cze 12, 2008 21:13

kolego sprawdz pompki czy nie chuczą i czy wogule chodzą.u mnie to samo było i okazałosie ze pompka w baku padła ale najlepsze jest to ze jak wyjołem ją z baku to działała a w baku nie chciała.kupiłem na szrocie urzywke za 70zł bo w sklepie krzykneli mi za samą pompke 250zł a z pływakiem 700zł.teraz golfik hula

wizu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wizu » czw cze 12, 2008 21:46

Gdy stoję z boku auta, to słyszę pompkę zewnętrzną( pod golfem). Ona byłą ostatnio wymieniane (jakiś rok temu, zamiennik). Nie wiem czy powinno ją tam słychać, nigdy na to nie zwracałem uwagi. Da się sprawdzić czy pompka jakoś przerywa? Dzięki za odpowiedź.
@EDIT
Tak sobie teraz pomyślałem. Bo ja zazwyczaj nie jeżdżę daleko. Ot jakieś 20 km do rodziny kilka razy w tygodniu. Może to być związane ze ssaniem. Wie ktoś może po jakim czasie wyłącza sie ssanie w tym golfie?

[ Dodano: 13 Cze 2008 16:29 ]
Pomógł by ktoś?
Ostatnio zmieniony czw cze 12, 2008 21:51 przez wizu, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”