Witam.
Mam pytanie odnosnie ssania automatycznego. Wymienilem niedawno gaznik, w starym ssanie wylaczalo sie kiedy wskazowka temp. znajdowala sie na poczatku skali (w takiej ramce:). Teraz wylacza sie dopiero wtedy, kiedy auto calkiem sie nagrzeje (wskazowka temp. jest na srodku skali). W warsztacie gdzie zajmuja sie gaznikami powiedziano mi ze to normalne, ale na logike bedzie palil jak smok. Wystarczy, ze auto postoi pol godziny i juz jedzie na ssaniu. Jak powinna wygladac kwestia ssania? Powiedziano mi ze nie mozna go ustawic na wczesniejsze wylaczanie tylko zmniejszyc obroty na ssaniu.
Golf II 1.3- ssanie automatyczne
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- lukimaster
- Nowicjusz
- Kontakt:
Mam podobny problem tyle ,ze w 1.3 NZ(pelny wtrysk)-ostatnio cos zaczal duzo pailc(10/12 L.). Zawsze po ok.polminuty pracy silnika slychac bylo jak ssanie sie wylancza-wyraznie 'schodzil' z obrotow .Teraz cos mi sie wydaje ,ze jakby ssanie wogole sie niewylaczalo-ale to tylko wstepna diagnoza(musze sie dokladnie wsluchac, bo dopiero dzis na to wpadlem )