Czarny dym z rury
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czarny dym z rury
Witam. Mam pewien dylemat. Mój golfik kopci na czarno jak stary ikarus. Najlepsze jest w tym wszystkim to, że nie mogę się dojść do tego przyczyny. Posprawdzałem już chyba wszystko...wtryski, pompa, układ dolotowy, kąt początku wtrysku, turbina, dawka paliwa (zmiejszana), paliwo ze sprawdzonego źródła....wszystko w jak najlepszym porządku....żaden mechanik nie jest w stanie niczego stwierdzić...jeden to nawet palnął, że pieścienie są zużyte i dlatego kopci Znacie może dobrego mechanika w okolicach Raciborza-Głubczyc...może Wy panowie macie jakieś jeszcze propozycje co do przyczyny..jak nie to niestety pozostaje mi chyba jeździć z zasłoną dymną......
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czarny dym wskazuje na dziurę w dolocie, ewentualnie na lejące wtryski i nie ma nic wspólnego z braniem oleju.
Do sprawdzenia dawka na wtryskach i szczelność dolotu ew. wartość doładowania.
Może troszkę dyma puścić bo to Diesel, ale nie BATORY
Może troszkę dyma puścić bo to Diesel, ale nie BATORY
Ostatnio zmieniony wt cze 17, 2008 18:29 przez Razal, łącznie zmieniany 1 raz.
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
Tak jak wcześniej pisałem, wszystko było sprawdzane...dolot szczelny, wtryski ok, dawka również....jedynie co mi pozostało to chyba jedynie pomiar doładowania....ale podejrzewam, że to też jest w jak najlepszym porządku, bo turbo chodzi idealnie: zero świstów, i innych nieciekawych odgłosów, a przy tym moc ma niesamowitą, jak na takiego starucha z ponad 300.000 przebiegiem....no ale mogę się mylić....Razal pisze:Czarny dym wskazuje na dziurę w dolocie, ewentualnie na lejące wtryski i nie ma nic wspólnego z braniem oleju.