olej w puszcze z filtrem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- 18damian18
- Mały gagatek
- Kontakt:
olej w puszcze z filtrem
Witam chciałem zobaczyć w jakim stanie jest filtr powietrza, odkreciłem obudowe i patrze a dno obudowy filtru powietrza jest zawilgocone olejem. Jest to silnik 1,4 monowtrysk. Od czego to powstało, bo to chyba nie jest normalne? Proszę o pomoc
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
a jak się powtarza to co to znaczy? u mnie jest podobnie, wcześniej mniej było ale teraz jest więcej.
Mam filtr okrągły znajdujący się nad wtryskiem.
Dużo jeżdżę (ok. 70 km dziennie) i często autko przeciągam na biegach (np. przy wyprzedzaniu).
Nabite mam 250 kkm.
Mam filtr okrągły znajdujący się nad wtryskiem.
Dużo jeżdżę (ok. 70 km dziennie) i często autko przeciągam na biegach (np. przy wyprzedzaniu).
Nabite mam 250 kkm.
Ostatnio zmieniony czw cze 19, 2008 13:04 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.
- VwDarek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Odma jest odpowiedzialna za odprowadzanie nie spalonego powietrza z komór spalania. (chyba ). I jeśli tłok nie zbiera z powrotem oleju ze ścianek cylindra to z tym powietrzem odma bierze też olej i tryska nim na filtr.. Chyba jakoś tak jak coś źle napisałem to poprawcie mnie Też mam ten problem w mk2 1,6 na gaźniku 2e2, ale na razie lata Pozdro
- Paweł Marek
- V.I.P.
Problem zwykle ma związek ze stopniem zużycia silnika, ale do remontu może być bardzo daleko. Po prostu trzeba cześciej czyścić odmę, częściej zmieniać filtr jak jest potrzeba i nie martwić się tym zbytnio.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- 18damian18
- Mały gagatek
- Kontakt: