a tak pomyślałem sobie i z nudów wypolerowałem i pokryłem bezbarwnym lakierem
![jezor :jezor:](./images/smilies/jezor.gif)
Moderator: G0 Karcio
napewno poczylby sie lepiej jak by chalpnal mu ktos tam woda z kaluzy i filtr zassalby wodeDruszczyk pisze:Może ktoś powie że się nie znam na tuningu, ale ja do tego filtru powietrza dorzuciłbym jeszcze wlot powietrza na prawym błotniku i rurę z dolotem do filtra.. na pewno silniczek poczułby się lepiej :]
no właśnie się zastanawiam jak to rozwiązać, bo dopływ zimnego powietrza do filtra na pewno jest potrzebny.... Bo bez wlotów, nawet jeśli jest kołnierz to i tak łyka ciepłe powietrze od silnika;/MAPET pisze:napewno poczylby sie lepiej jak by chalpnal mu ktos tam woda z kaluzy i filtr zassalby wodeDruszczyk pisze:Może ktoś powie że się nie znam na tuningu, ale ja do tego filtru powietrza dorzuciłbym jeszcze wlot powietrza na prawym błotniku i rurę z dolotem do filtra.. na pewno silniczek poczułby się lepiej :]
Widzę to w ten sposób, że na pewno nie ogrzeje się do takiej temperatury jakiej dostaje powietrze z silnika... Nie chce się kłucić, może się myle..;]cowboy pisze:po co zimne powietrze jak i tak się ogrzeje w turbinie... tu sprawe załatwia FMIC
to nie jest wolnossak - tu powietrze z filtra trafia do turbiny która jest rozgrzana do 150 st CWidzę to w ten sposób, że na pewno nie ogrzeje się do takiej temperatury jakiej dostaje powietrze z silnika... Nie chce się kłucić, może się myle..;]
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości