Dziwny dzwięk podczas cofania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwny dzwięk podczas cofania
Podczas cofania słyszę jakby coś dziwnie pukało czy cykało czy to normalne VW?? pomóżcie. Jestem nowym użytkownikiem więc nie wiem czy to coś poważnego. byłem u mechanika stwierdził że to normalne ale chciałbym usłyszeć jeszcze waszą opinie z góry dziex Jeżdze na 17 calowych felgach, może to jest jakaś przyczyna???
Ostatnio zmieniony wt cze 17, 2008 09:03 przez Vtec 1889, łącznie zmieniany 3 razy.
- losdamianos
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: Dziwny dzwięk podczas cofania
Spawa się wyjaśniła niestety to coś z skrzynią biegów, nie wiem czy opłaca mi się to robić, bo w żaden sposób nie przeszkadza mi to wjeździe, a za samo rozebranie skrzyni i zdiagnozowanie problemu biorą 200zl.
Ostatnio zmieniony pt lip 04, 2008 16:44 przez Vtec 1889, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
mam ten sam problem z skrzynia biegow w Golfie 4 1600 cm benz... a mianowicie cos mi puka jak jade na wstecznym biegu .... ale co śmieszne raz udało mi się wrzucić bieg i jechał bez pukania ale tylko raz... podobno jest to czesta wada w skrzyniach...
lepiej kupic uzywana skrzynie czy probowac ja naprawic ??
i czy do tego golfa pasuja inne skrzynie np od Golfa 3 ??
pozdr
mam ten sam problem z skrzynia biegow w Golfie 4 1600 cm benz... a mianowicie cos mi puka jak jade na wstecznym biegu .... ale co śmieszne raz udało mi się wrzucić bieg i jechał bez pukania ale tylko raz... podobno jest to czesta wada w skrzyniach...
pozdr
fiedorek pisze:Witam
pozdr
Jeśli to samo co u mnie, to masz najprawdopodobniej uszkodzone koło zębate biegu wstecznego. Same część nie jest tak bardzo droga, kosztuje w okolicach 300zł, droższa jest robocizna. Jedyny problem z ta częścią to taki, iż jest to towar deficytowy rzadko dostępny, i trzeba sprowadzać z Niemiec. Ja czekałem na ta cześć ponad 2 tygodnie, ale opłacało sie bo mam ta sama skrzynie która działała wcześniej sprawnie,a pukanie teraz ucichło. Cieszę się, że nie musiałem wymieniać, bo nigdy nie wiadomo na co się trafi.