[mk2] Pływające obroty.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
U mnie wszystko jedno czy ciepły czy zimny są takie objawy. Ale jak zgasze i odpale obroty wo włączeniu np świateł spadna, ale wystarczy zrobienie 1 km aby były one na normalnym poziomie.
[ Dodano: Wto Paź 18, 2005 20:11 ]
No i auto powróciło od mechanika. Diagnosta rozłożył rece i powiedział, że nie ma pojęcia o co chodzi. Mówi, że różnica między praca silnika z sondą podłączoną i odłączona jest, ale nie wie dlaczego. Wszystkie parametry są OK. Sonda próbkuje idealnie. Mówi, żebym spróbował inna sondę wstawić i zobaczył jak bedzie wtedy. Dodam, że oryginalnie sonda miała 3 przewody, a teraz jest wstawiona sonda z BMW 4 przewodowa. Może to mieć jakieś znaczenie. A może ta sonda za wolno analizuje dane?? Pomózcie, bo już siły nie mam...
[ Dodano: Wto Paź 18, 2005 20:11 ]
No i auto powróciło od mechanika. Diagnosta rozłożył rece i powiedział, że nie ma pojęcia o co chodzi. Mówi, że różnica między praca silnika z sondą podłączoną i odłączona jest, ale nie wie dlaczego. Wszystkie parametry są OK. Sonda próbkuje idealnie. Mówi, żebym spróbował inna sondę wstawić i zobaczył jak bedzie wtedy. Dodam, że oryginalnie sonda miała 3 przewody, a teraz jest wstawiona sonda z BMW 4 przewodowa. Może to mieć jakieś znaczenie. A może ta sonda za wolno analizuje dane?? Pomózcie, bo już siły nie mam...
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Nie nie. Napewno nie uszkodziłem świec. Świece były jak nówki...To napewno nie wina świec, bo też były na próbe wymieniane bo myslałem , że świece. Ale jednak niee.
[ Dodano: Wto Paź 25, 2005 21:44 ]
[ Dodano: Wto Paź 25, 2005 21:44 ]
No teoretycznie też. Ale jakby to był filtr paliwa, to problem byłby cały czas. A tu po odłączeniu sondy objawy znikają. A pozatym mechanicy którzy sprawdzali auto mówią,że ciśnienie jest ok przy wyjściu z pompy. Tak myśle nad ta sondą cały czas. Może ona za wolno probkóje, i auto dostaje info z opóźnieniem i dlatego pracuje nie tak jak powinno. No nic jutro jadę do niemiaszków po części to sobię przywiozę kilka sond i poprzekładam i wtedy wszystko wyjdzie:P. Jak to nie sonda to się zatłuke. Tak jeszcze myślałem nad lewym powietrzem. Trza bedzie powymieniać wszystkie przewody.madox pisze:Może filtr paliwa ?? :/