MFA GT vs GTI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MFA GT vs GTI
założyłem se wczoraj MFA z PFa do mojego RPka i pytanie mam takie czy te liczniki są takie same (GTI i GT).
Zaraz pójde na ciepłym silniku sprawdzę w ukrytym trybie MFA dla ciśnienia w dolocie 400hPa jakie pokazuje chwilowe spalanie, prosiłbym kogoś posiadającego MFA (najlepiej w GT) o sprawdzenie tego u siebie
Zaraz pójde na ciepłym silniku sprawdzę w ukrytym trybie MFA dla ciśnienia w dolocie 400hPa jakie pokazuje chwilowe spalanie, prosiłbym kogoś posiadającego MFA (najlepiej w GT) o sprawdzenie tego u siebie
Ostatnio zmieniony ndz lip 06, 2008 15:37 przez RasPL, łącznie zmieniany 1 raz.
- wedr
- Mały gagatek
- Kontakt:
na zimnym, o ile pamiętam 1.8 litraRasPL pisze:jakie pokazuje chwilowe spalanie
(rp)
EDYCJA -sprawdziłem- 0,9-1,0 a nie 1,8.
Ostatnio zmieniony ndz sty 04, 2009 13:12 przez wedr, łącznie zmieniany 1 raz.
dobra to napisze jak sie wchodzi w te tryby
przełącznik na MFA2
1. Wyłączony zapłon
2. Wcisnac przycisk MFA
3. Włączyć zapłon
4. Wyłączyć zapłon
5. Włączyć zapłon
6. Zwolnić przycisk MFA
teraz przełączając przyciskiem MFA mamy różne pierdółki, ciśnienie w dolocie (jak silnik zgaszony to pokazuje ciśnienie na dworze ) , no i spalanie chwilowe, ja jeszcze zidentyfikowałem licznik impulsów z predkosciomierza no i cyfrowy obrotomierz
Można przełączyć się na MFA1 i tu jest test wyświetlacza i parę innych wartości.
Może ktoś posiada rozpis co tam własciwie ten licznik pokazuje, ja wiem tylko to co napisałem.
400hPa ciężko osiagnać więc zrobiłem na 300hPa i chwilowe spalanie pokazało mi 1.6 , sprawdzane stojąc w miejscu
przełącznik na MFA2
1. Wyłączony zapłon
2. Wcisnac przycisk MFA
3. Włączyć zapłon
4. Wyłączyć zapłon
5. Włączyć zapłon
6. Zwolnić przycisk MFA
teraz przełączając przyciskiem MFA mamy różne pierdółki, ciśnienie w dolocie (jak silnik zgaszony to pokazuje ciśnienie na dworze ) , no i spalanie chwilowe, ja jeszcze zidentyfikowałem licznik impulsów z predkosciomierza no i cyfrowy obrotomierz
Można przełączyć się na MFA1 i tu jest test wyświetlacza i parę innych wartości.
Może ktoś posiada rozpis co tam własciwie ten licznik pokazuje, ja wiem tylko to co napisałem.
400hPa ciężko osiagnać więc zrobiłem na 300hPa i chwilowe spalanie pokazało mi 1.6 , sprawdzane stojąc w miejscu
Ostatnio zmieniony pn lip 07, 2008 11:29 przez RasPL, łącznie zmieniany 2 razy.
- wedr
- Mały gagatek
- Kontakt:
http://www.corrado.com.pl/tips_trick/tips_trick.htmRasPL pisze:Może ktoś posiada rozpis co tam własciwie ten licznik pokazuje
Golf mi się rozrósł do Sharana i zaczął pić ropę.
naciskasz pedał gazu, ale to nie będzie takie proste bo te ciśnienie sobie tam lata jak chce czyli pozostaje mi wierzyć że jadąc jak emeryt średnie spalanie pokazuje mi 5l/100km
Ostatnio zmieniony wt lip 08, 2008 16:46 przez RasPL, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak ci pokazuej spalanie srednie MFA o jejku jak to mozliwe, czlowieku jak ty jezdzisz zdradz mi ten sekret u mnie ciezko zeby zeszlo ponizej 8 jak pokaze 7.8 to sie ciesze ze jezdzilem ekonomicznieRasPL pisze:pozostaje mi wierzyć że jadąc jak emeryt średnie spalanie pokazuje mi 5l/100km
EXCEPT UNEXCEPT
Jedyny sluszny samochod=vw, jedyny sluszny vw=golf, jedyny sluszny golf = MK2---->[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2127821#2127821][b]Golf MK2 1.8GT SPECIAL[/b][/url]
Jedyny sluszny samochod=vw, jedyny sluszny vw=golf, jedyny sluszny golf = MK2---->[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2127821#2127821][b]Golf MK2 1.8GT SPECIAL[/b][/url]
sprawa nie jest prosta udało mi się to raz i tylko dlatego że cała droga była moja, normalnie w miescie to 8 jest super, w trasie koło 6,2doktored pisze:Tak ci pokazuej spalanie srednie MFA o jejku jak to mozliwe, czlowieku jak ty jezdzisz zdradz mi ten sekret u mnie ciezko zeby zeszlo ponizej 8 jak pokaze 7.8 to sie ciesze ze jezdzilem ekonomicznieRasPL pisze:pozostaje mi wierzyć że jadąc jak emeryt średnie spalanie pokazuje mi 5l/100km
gnając troche mocniej po miescie 17 to norma ale ten silnik nie zrobi w takich warunkach 100km
Ostatnio zmieniony czw wrz 18, 2008 17:01 przez RasPL, łącznie zmieniany 2 razy.