Wibrujaca deska rozdzielcza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wibrujaca deska rozdzielcza
Witam. posiadam golfa KM2 z silnikiem 1.6 D. problem dotyczy strasznego wibrowania deski rozdielczej szczegolnie w okolicach radia. ktos mi mowil ze moze to byc przez poduszki na silniku ale nie jestem pewien. dodamze wibracje wystepuja tylko na wolnych obrotach. z gory dziekuje za pomoc
Ostatnio zmieniony czw lip 10, 2008 15:02 przez kwaczy, łącznie zmieniany 2 razy.
na początem proponuję sprawdzić poduszki na silniku a później śruby które trzymają deske wsumie jest ich 4 po zwnętrznych stronach tam gdzie domykają sie do niej dzwi dwie i dwie śruby w komorze silnikowej, powinno pomóc, pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn lip 07, 2008 16:18 przez adamgti, łącznie zmieniany 2 razy.
the mechanic
po czym poznac ze poduszki na silniku sa zuzyte?? np. po tym ze lewarek od zmiany biegow porusza sie na wysokich obrotach??
Ostatnio zmieniony pn lip 07, 2008 16:22 przez kwaczy, łącznie zmieniany 1 raz.
weź poruszaj silnikiem tak w kilka stron powinieneś wyczyć czy jest nie tak, ale lepiej jest jak masz możliwość wejść pod auto j jakąś łyżką montażową czy czymś w tym stylu podłożyć miedzy silnik a ramę i jeżeli poruszasz a luż bedzie bardzo duży to znaczy że poduszka jest do wymiany. a jeszcze zapytam, jak jedziesz po wybojach to nie stuka Ci silnik?kwaczy pisze:po czym poznac ze poduszki na silniku sa zuzyte??
[ Dodano: 07 Lip 2008 16:23 ]
to też może być przyczyną zużytych poduszek, całkiem nie wykluczonekwaczy pisze:po tym ze lewarek od zmiany biegow porusza sie na wysokich obrotach??
the mechanic
nie ale mam ciekawa sprawe ze jesli nawet jedna osoba siedzi z tylu to koncowy tlumik zaczyna stukac o auto.. zmienialem gume na krotsza ale pomoglo tylko na chwile wiec mozliwe ze tak zle silnik pracuje na poduszkach..?? tak samo jak jade sam i trafie na jakis wyboj albo dziure to tlumik uderzy co slychac w srodku
Ostatnio zmieniony pn lip 07, 2008 16:29 przez kwaczy, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Nie o auto tylko o belke to znaczy że masz obowiązkowo sprężyny do wymiany , u mnie było to samokwaczy pisze:z tylu to koncowy tlumik zaczyna stukac o auto
Podjedz do pompiarza niech Ci sprawdzi obroty silnika moze masz za male i tak trzesie silnikiem
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
kwaczy, masz obrotek ?? ile jest na wolnych ??
miełem podobnie zawsze waliło zmieniłem cały tłumik na przelot (na sztywno) i po problemie musisz posprawdzac czy gdzieś oposka niepusciła i tłumik jest luznykwaczy pisze:ciekawa sprawe ze jesli nawet jedna osoba siedzi z tylu to koncowy tlumik zaczyna stukac o auto.. zmienialem gume
wiesz belka jest sporo oddalona od silnika więc jeżeli poduszki są wybite to raszej wydech tego nie odczuwa, w szczególności ostatni tłumik, kiedyś miałem taki przypadek w jetce i musieliśmy podgiąć rurę tą co idzie nad belką i wszystko było ok
Ostatnio zmieniony pn lip 07, 2008 16:38 przez adamgti, łącznie zmieniany 1 raz.
the mechanic