Jak ustawic rozrząd w 1.8 16V ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak ustawic rozrząd w 1.8 16V ???
Witam! Jak ustawic poprawnie rozrząd w Golfie 2 1.8 16V oznaczenie silnika PL??? Jeżeli ktoś już to robił proszę o bardzo szczegółowe dane, jak ustawić znaki i na co zwrócić szczególnie uwage?
Ostatnio zmieniony wt maja 15, 2007 11:23 przez grek14, łącznie zmieniany 1 raz.
"Górne" koło (głowica) ma znacznik na zewnętrznej i stronie i powinien się on pokrywać z "strzałkš" odlanš na pokrywie zaworów (w praktyce to znacznik powinien być na samej górze koła). Na kole pasowym na wale głownym znacznik powinien się pokryć z "kreskš" ( w praktyce znacznik powinien być też na samej górze koła pasowego).
Po założeniu paska tak aby zgadzały się znaczniki należy zrobić 2 pełne obrót wałem i spawdzić czy znaczniki ponownie się pokrywajš.
jak były rozpinane wałki w głowicy to znaczniki na wałkach powinny być zwrócone "do siebie".
Po założeniu paska tak aby zgadzały się znaczniki należy zrobić 2 pełne obrót wałem i spawdzić czy znaczniki ponownie się pokrywajš.
jak były rozpinane wałki w głowicy to znaczniki na wałkach powinny być zwrócone "do siebie".
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
- CSR_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
trochę odkop zrobię ale ostatnio grzebaliśmy w jednym 16V i tam przed wymiana paska rozrząd nie był na znakach a o ząbek cofnięty... silnik faktycznie się ciut słabo wkręcał (wolno). Ustawione na znaki było po złożeniu. Znaki na kole zamachowym to które powinny być? Były dwie kreski i założyliśmy na najbliższą kreskę na którą wychodziło ze być powinno.
Ostatnio zmieniony wt lip 08, 2008 00:48 przez CSR_GTI, łącznie zmieniany 1 raz.
18K4F inside... RWD car :)
na 0CSR_GTI pisze:no to tak ustawilismy... czyli moge sie nieobawiać ze źle ustawione?zodiak pisze:owinno być na "0"
czy na kresce bo to jest istotne ????
chodzi mi o dolne kolo zębate ( pasowe )
Ostatnio zmieniony wt wrz 02, 2008 22:12 przez sevenos, łącznie zmieniany 1 raz.