[MK3 MATCH II]LEKKO POMODZONY AFN - prawie jak 20 Jahre :)
Moderator: G0 Karcio
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
zdziwisz się ale pomaga - mam takie info od doświadczonego usera 4 motionzaprzal pisze:cowboy napisał/a:
na V biegu przy 120 po przybutowaniu w ciągu sekundy miałem 180 na szafie napęd na 4 łapy to jest jednak to
ale w hamowaniu to on nie pomaga
tzn. nawet taki haldex przy hamowaniu silnikiem np. w deszczu wrzucasz na 3 bieg przy 110km/h powoduje działanie w drugą stronę czyli hamowanie silnikiem wszystkimi 4 kołami - oczywiście w duzym skrócie myslowym generalnie dopina tył przy hamowaniu silnikiem
tak, dla Adamma, nigdzie nie napisałem że dla mnie ;P - jak mnie wyła skrzynia to te "szybkie" GGU, EWT skrzynie z Ibiz i Fabii ATD chodziły po 900 PLN, wiec jednak zakupiłem ASD z małym przebiegiemPruszkowiak pisze:ta skrzynia to dla Adamm`a przypadkiem nie jest????
taką skrzynkę ma aw69 w swoim golfie i jeśli dobrze kojarze to 240 km/h łapie na niej... zresztą Rob555 miał V bieg w swojej Corbie z T4 - tez tam jest blisko 0,7 przełożenie V biegu i na hamowni miał 250 km/h
skrzynia podejdzie do golfa III ale jest tam jakieś dziwne sterowanie, bo jedna linka... albo ja coś źle patrzyłem ale nie zauwazyłem jak się steruje góra dół tym wybierakiem, prawdopodobnie trzeba ten mechanizm tez założyć z nowszych generacji.. do tego jeszcze łapa, no i wysprzęglik jakiś plastykowy, ale moze podapasi ze skrzytnki jedenzeta - całoś pewnie opisze Adamm jak bedzie po swapie
można sie zdziwić ale pozytywnie... np 4motion pomaga również w hamowniu silnikiem zjeżdżając z gory w zimiezaprzal pisze:moich kilku znajomych od 4x4 tez mi to powtarzalo, ze mozna sie poczatkowo zdziwic - szczegolnie zima
kolega uzytował transportera 2.5 TDI 4 Motion w górach i bardzo sobie chwalił, a ma porównianie do Nissana Terrano, Toyoty Hilux czy Toyoty LandCruser, czyli terenowych aut
skoro golfik ma jeszcze wiernie słuzyć postanowiłem mu zrobić liste zakupów
wymieniam wszystko po kolei, ostatnie wymiany juz ponad 65 tys km temu wiec trzeba troche zasaleć... po wszystkiemu hamowanie żeby zobaczyć czy konie nie uciekły
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
no golfik Ądasia stoi rozłożony na podwórku,kurde a ja nawet nie mam czasu wpaść do chłopaka i pogadać
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf