[mk2] Niby gaśnie, ale nie gaśnie ;)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
RabbitPL
Nowicjusz
Nowicjusz

[mk2] Niby gaśnie, ale nie gaśnie ;)

Post autor: RabbitPL » ndz paź 30, 2005 13:32

Witam ;)

Mam mały problem z moim golfikiem (Golf 2, 1.3 pełen wtrysk). Po zapaleniu silnik przerywa, tzn. niby jakby chciał zgasnąć (co sekunde) ale nie gaśnie. Tak jakby chodził bez jednej świecy... ale to napewno nie jest przyczyną bo jakieś dwa tyg. temu wymieniłem wszystkie na nowe. A może coś z kopułką? Sam już niewiem. Może ktoś miał już coś podobnego i wie co w takiej sytuacji zrobić ;)

Awatar użytkownika
madox
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: madox » ndz paź 30, 2005 13:43

Ja mialem podobnie. Wymieniłem kopułke to troche sie polepszyło. Ale po wymianie swiec i kabli wszystko wrocilo do normy i jest ok.

Awatar użytkownika
RabbitPL
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: RabbitPL » ndz paź 30, 2005 14:37

No świece są nowe, a kable też wyglądają jak nówki... no chyba, że tylko tak wyglądają.
Jakby ktoś jeszcze wiedział coś na ten temat to prosze o pomoc ;) ;)

[b] SPEED BOY'S TEAM - TUNING CLUB CHOJNICE[/b]

Awatar użytkownika
peterson
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: peterson » ndz paź 30, 2005 15:50

Tez mam problem z falujacymi obrotami 1.3 Golf II Kopulke kable i swiece mam ok U mnie jest jeszcze lepszy numer bo robi sie tylko tak jak spadnie deszcz i wjade gdzies w kalurze Nie wiem czy to nie sonda lambda Moze masz za niskie obroty ustawione

Piotrek

Awatar użytkownika
collo
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: collo » ndz paź 30, 2005 16:28

he jesien zawitala i od razu "NZ" pojawiaja sie na forum. trzeba sprawdzic wszystko swiece, przewody, kopułke, palec, filtry. moze łapie fałszywe powietrze, sprawdz przewody powietrza i od razu odme, opaski na przewodach. paliwo jak bedzie syfiaste tez beda mu skakały obroty

Awatar użytkownika
peterson
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: peterson » ndz paź 30, 2005 23:31

wiekszosc rzeczy sprawdzilem Nie wiem jeszcze jak sprawdzic odme Filtr powietrza mam nowy i przewody raczj OK Akumulator mi wysiadl i nie wiem czy to nie przez niego Przepraszam bo zle wam napisalem U mnie moze obroty nie tyle co faluja tylko spadaja jak mu wlaczam jakies odbiorniki napiecia np swiatla, ogrzewanie szyby Nie wiem czy u mnie nie bedzie walniety Kurcze uciekla mi nazwa Taki psztyczek co reguluje obroty i znajduje sie przy alternatorze Mialem gdzies tego posta bo czytalem i mi uciekl Wiecie o co mi chodzi?? Pozdro

[ Dodano: Nie Paź 30, 2005 22:35 ]
znalazlem wlasnie chodzilo mi o regulator napiecia przy alternatorze Nie macie jakis zdjec gdzie to jest i jak wymienic Czy to drogi interes??

Piotrek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”