woda w aucie - wiem że było ale mi już ręce opadają
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lukasz_mk2
- Forum Master
woda w aucie - wiem że było ale mi już ręce opadają
a więc tak zacznę od początku, przeciściłem odprowadzanie wody z szyberdachy, odprowadzanie wody w podszybiu i całe podszybie. i Nic woda jak była tak jest pod przednimi dywanikami i z tyłu(z tyłu jest wilgotno). Poniżej foty z prac
Nie wiem czy to jest prawda ale słyszałem że w podłodze też jest jakieś odprowadzanie wody(czarne gumki w kształcie okręgu) i może z tym coś jest u mnie nie tak??
Nie wiem czy to jest prawda ale słyszałem że w podłodze też jest jakieś odprowadzanie wody(czarne gumki w kształcie okręgu) i może z tym coś jest u mnie nie tak??
- Lukasz_mk2
- Forum Master
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
u mnie było(mam nadzieje) podobnie tylko ze ja mam Mk2Lukasz_mk2 pisze:To_mas, szyba jest oryginalna i z tego co patrzyłem to nie leci woda od góry tylko gdzieś od dołu bo ściana grodziowa jest sucha a na podłodze woda
szybe wyciągnąłem bo na uszczelce jest
uszczelniłem kratke wlotu powietrza od dmuchawy w podszybiu
i teraz nie wiem czy w mk3 tez tak moze być ale u mnie podejrzewam ze to było główną przyczyną ze miałem mokro (bo tak samo jak u Ciebie ściana sucha a podłoga mokra) folia w drzwiach odkleiła sie na dole tak ze jak lało i woda spływała wewnątrz po foli to dostawała sie na próg samochodu i tamtędy zlewała do środka....
W miejscach gdzie foliwa była odklejona przykleiłem ją na nowo takim klejem kauczukowym !! i teraz mysle powinno być ok
Jeśli w mk3 jest tez taka folia to mozna by sprawdzić lejąc po szybie drzwi wodą czy woda wypływa z drzwi specjalnymi dziurkami czy inną drogą gdzie by sie mogła dostać do środka
- Lukasz_mk2
- Forum Master
- Lukasz_mk2
- Forum Master
dziś znowu u mnie pada i mam mokro, mam pytanie co trzeba rozkręcić żeby wyciągnąć przednią wykładzinę. Bardzo był bym wdzięczny o zaznaczenie na mojej pierwszej fotce.
aha zapomniałem jeszcze dodać że mokro mam z przodu po stronie kierowcy i z tyłu po obu stronach. Z przodu u pasażera sucho
aha zapomniałem jeszcze dodać że mokro mam z przodu po stronie kierowcy i z tyłu po obu stronach. Z przodu u pasażera sucho
Ostatnio zmieniony śr lip 23, 2008 18:22 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.
- mk1988
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ostatnio moj ojciec przezywal ten problem ze dziwnym trafem bylo mokro w aucie ale tylko z przodu po stronie pasazera jak sie okazalo woda dostala sie przez filtr przeciw pylkowy na podszybiu nie wiem jak ale sie wlasnie tamtedy dostawala
byłe mk3 GT -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=478692&p=5810627#p5810627
- Lukasz_mk2
- Forum Master
Witam
prawdopodobnie woda wchodzi Ci do auta przez uszczelkę linki(otwierającą maskę silnika)
mieści się ona(linka i uszczelka)w podszybiu pod plastykiem od strony kierowcy
muszę nadmienić iż bardzo ciężko uszczelkę włożyć na swoje miejsce.Innego miejsca nie ma którędy by nabierał wodę do środka
pozdrawiam Przemek
prawdopodobnie woda wchodzi Ci do auta przez uszczelkę linki(otwierającą maskę silnika)
muszę nadmienić iż bardzo ciężko uszczelkę włożyć na swoje miejsce.Innego miejsca nie ma którędy by nabierał wodę do środka
pozdrawiam Przemek
- Lukasz_mk2
- Forum Master
masz może jakieś zdjęcie gdzie szukać tej uszczelki???promo211 pisze:Witam
pozdrawiam Przemek