Tuning skrzyni biegów??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Z FF też by podeszło jak z 4T pasi. FF była w mk1, 4T w mk2 1,6 TD i benzynach, ATH to nie wiem za bardzo.
EDIT: 4S ma te samo przełożenie 5 biegu co 4T, ATH ma też to samo czyli 0,745.
EDIT: 4S ma te samo przełożenie 5 biegu co 4T, ATH ma też to samo czyli 0,745.
Ostatnio zmieniony pn lip 21, 2008 00:16 przez 1 6 D, łącznie zmieniany 2 razy.
a skrzynia FF jakie ma przełożenie?? lepsza skrzynia FF czy 4T??
Ostatnio zmieniony pn lip 21, 2008 07:56 przez PiCiA88, łącznie zmieniany 1 raz.
Jadąc z prędkością 250km\h
To co jest przed Tobą
Jest już przeszłością
To co jest przed Tobą
Jest już przeszłością
FF ma 0,711 a 4T ma 0,745 na piątym biegu. W dieslu przy maks obrotach to jest różnica o około 10 km/h. W benzynie wyjdzie przy maksie obrotów około 20 jak kiedyś liczyłem mniej więcej. Ze w benzynie maks speed by wyszło koło 260 chyba nawet możliwe na skrzyni.
Ostatnio zmieniony śr lip 23, 2008 11:51 przez 1 6 D, łącznie zmieniany 1 raz.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
przy duzych kolach i wysokich obrotach nawet wiecej...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
fele steffany BWC 8cali przod i tyl do tego gumy 195/45/ 14" czyli zawyza mi licznik ale suuper cabrio wyglada :-/ kupilem skrzynie <FF> za 100zl na allegoro ale typ powiedzial ze nie sprzeda za 100zl :-/ oszustwo!! zyczy se 300zl...
Jadąc z prędkością 250km\h
To co jest przed Tobą
Jest już przeszłością
To co jest przed Tobą
Jest już przeszłością
PiCiA88 kolego ten sam problem miałem z golfem 3 od kumpla i moim obaj mamy 1.9TD tylko ze on wykrzesał z swojego motora 130 km potrzebna była inna skrzynia z dłuższym przełożeniem przeglądałem rożne instrukcje budowy skrzyń pytałem itd co osiągnęliśmy założyliśmy skrzynie z TDI 130km podeszła i jesteśmy zadowoleni ten kto nam pomógł napisał mi ze masz spróbować pod pasować skrzynie z 2.0 silnika oznaczenie podam jak mi napisze sadze ze ma racje czym większa pojemność silnika tym przełożenie dłuższe co pozwala na rozwiniecie dużej prędkości i zmniejszeniu obrotów ale stracisz na przyspieszeniu spróbuj możne gra warta jest świeczki
Sorry że odświeżę temat ale zaciekawiła mnie jedna rzecz a mianowicie czy by nie można zrobic tak że przeszczepić wszystkie 4 biegi dzięki którym bedzie lepiej przyspieszał a jednocześnie Vmax nie spadnie a 5 dac taki powiedzmy autostradowy ?
Ostatnio zmieniony pt sie 29, 2008 11:40 przez Benoś, łącznie zmieniany 1 raz.
Gofer i wszystko jasne :-)