[all VW] Zegary UV

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
Goofi
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Goofi » wt paź 25, 2005 23:19

voodoo pisze: (ciach
)Masz rację, logo vwgolf obrobiłem w Corel Photo Paint i wstawiłem do Corela. Obydwa tła wybrane jako czarne. Na projekcie w przybliżeniu widać różnicę, ale drukuje się taki sam kolor, na całej tarczy jak i na logo.
gdzies z tego forum pobralem logo VWgolf.pl w formacie cdr i bardzo ladnie moglbys je tam umiescic z tlem przezroczystym i przy powiekszaniu nie byloby pixelizacji :hmm:
Moj projekt robie w photoshopie i przerobilem cdr-a z logiem na eps-a i fajnie to sie wrzucilo :grin:
voodoo pisze:Ps. Skąd masz mój projekcik w corelu ? Udostępniłem go publicznie ?
Z linka, ktory dales usunalem kondowke i otworzyla sie stronka z linkami do nich :bigok: takie zboczenie zawodowe :grin: chyba nie masz mi tego za zle :blush:

Awatar użytkownika
voodoo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: voodoo » śr paź 26, 2005 08:55

voodoo pisze:Ps. Skąd masz mój projekcik w corelu ? Udostępniłem go publicznie ?
Goofi pisze: Z linka, ktory dales usunalem koncowke i otworzyla sie stronka z linkami do nich :bigok: takie zboczenie zawodowe :grin: chyba nie masz mi tego za zle :blush:
No nie skąd. Ale to dla mnie nauczka, że nie umieszcza się na serwerze danych, które chce mieć tylko dla siebie. A po za tym wkońcu to żadna tajemnica, może każdy pobierać i drukować jak mu się tylko projekcik podoba :smoke:

http://golf2.xt.pl/download/licznik.cdr (prędkościomierz i obrotomierz)
http://golf2.xt.pl/download/licznik_II.cdr (temperatura i paliwo)

:okej:

PozdraVWiam
.:: VooDoo ::.
Piotrek

Awatar użytkownika
Goofi
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Goofi » śr paź 26, 2005 09:48

voodoo pisze: (ciach)
http://golf2.xt.pl/download/licznik_II.cdr (temperatura i paliwo)
To mi sie podoba, jestem pod wrazeniem tych ikonek w postaci krzywych, sam je robiles czy skas masz :?: poza tym widze dodatkowy wskaznik swiatel i kierunki prawe i lewe :hmm: tez zamierzalem tak zrobic u siebie :food:

Awatar użytkownika
voodoo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: voodoo » śr paź 26, 2005 15:56

Goofi pisze: To mi sie podoba, jestem pod wrazeniem tych ikonek w postaci krzywych, sam je robiles czy skas masz :?: poza tym widze dodatkowy wskaznik swiatel i kierunki prawe i lewe :hmm: tez zamierzalem tak zrobic u siebie :food:
Sam, oj sam, szukałem gdzieś w internecie ale coś nic nie znalazłem co by mi pasowało, więc musiałem sam je wykonać, chyba nie są najgorsze ?
A co do kierunków to zrobiłem podwójne (lewy i prawy) wg. opisu Diody Ale zastanawiam sie nad stykami w kostce przy zegarach, bo wg. opisu wychodzą dwa piny 22 i 24 to kierunkowskaz lewy i kierunkowskaz prawy, tylko nie wiem jakie sygnały wychodzą na tych końcówkach. Będę musiał rozebrać deskę w samochodzie i pomierzyć.

PozdraVWiam
Piotrek

Awatar użytkownika
Goofi
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Goofi » śr paź 26, 2005 16:16

voodoo pisze:
Goofi pisze: To mi sie podoba, jestem pod wrazeniem tych ikonek w postaci krzywych, sam je robiles czy skas masz :?: poza tym widze dodatkowy wskaznik swiatel i kierunki prawe i lewe :hmm: tez zamierzalem tak zrobic u siebie :food:
Sam, oj sam, szukałem gdzieś w internecie ale coś nic nie znalazłem co by mi pasowało, więc musiałem sam je wykonać, chyba nie są najgorsze ?
A co do kierunków to zrobiłem podwójne (lewy i prawy) wg. opisu Diody Ale zastanawiam sie nad stykami w kostce przy zegarach, bo wg. opisu wychodzą dwa piny 22 i 24 to kierunkowskaz lewy i kierunkowskaz prawy, tylko nie wiem jakie sygnały wychodzą na tych końcówkach. Będę musiał rozebrać deskę w samochodzie i pomierzyć.
A masz zegary na jeden czy dwa wtyki :?: ja mam na dwa. Tez czytalem ten opis Diody, ale w tych wtykach nie chce grzebac bo mam zdaje sie inne niz On, ale wymyslilem, ze moge sygnal wziasc z wylacznika awaryjnych, konkretnie z 2 dolnych wyprowadzen :grin: tam podlaczalem sie z alarmem i nie jestem tego pewien, ale prawdopodobnie beda tez tam sygnaly od kierunkowskazow :food: moze dzis to sprawdze :bajer:

A ikonki pogratulowac, podobaja mi sie :pub: tylko w moich zegarach dioda od temperaury jest na wskazniku, ale to nie problem i stad tez wnioskuje, ze masz nowsza wersje na jedno zlacze :grin: i stad, ze licznik dzienny masz przesuniety lekko w prawo :bajer:

[ Dodano: 26-10-2005, 22:46 ]
Na poczatek pochawale sie moim predkosciomierzem, jeszcze nie wiem czy przy tym zostane, troche za niebieskie moga byc w UV :chytry:

Voodoo: Mozesz w tym cdr-ku zamienic napisy na krzywe :?: brakuje mi czcionki, ktorej uzyles w cyfrach. Podobaja mi sie Twoje i moze cos z nich zrobie :food:

[ Dodano: 28-10-2005, 13:08 ]
Wczoraj przyszla do mnie farbka, dzis ja w pracy w UV sprawdzalem i jest zajeb**** :okej: swieci tam miedzy czerwonym a pomaranczowym, ale mi sie podoba :food: polecam ja, za ta kase jest super :pub:

Zamowilem tez LED-y UV i jak przesyleczka przyjdzie, to zabieram sie za robote :helm:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
luqas
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: luqas » śr lis 02, 2005 14:45

moj efekt końcowy :grin:

Obrazek

Awatar użytkownika
Goofi
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Goofi » śr lis 02, 2005 15:57

luqas pisze:moj efekt końcowy :grin:
Super :bigok: tylko czy nie za bardzo daje po galkach ocznych, nie jest za meczace :?:

Podswietlanie zrobiles na katodzie czy na LED-ach :?:

Awatar użytkownika
Dioda83
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Dioda83 » śr lis 02, 2005 17:59

voodoo pisze:A co do kierunków to zrobiłem podwójne (lewy i prawy) wg. opisu Diody Ale zastanawiam sie nad stykami w kostce przy zegarach, bo wg. opisu wychodzą dwa piny 22 i 24 to kierunkowskaz lewy i kierunkowskaz prawy, tylko nie wiem jakie sygnały wychodzą na tych końcówkach. Będę musiał rozebrać deskę w samochodzie i pomierzyć.
Ja juz sie z tym bawilem i nic ale moze cos przeoczylem :) Pozdroowka i zycze owocnych prac :)

SPRZEDAJĘ
Mój Mk2
Obrazek
www.wsercupolska.org

Awatar użytkownika
luqas
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: luqas » śr lis 02, 2005 18:13

Goofi, jeste regulacja jasności wiec nie jest męczące, i zrobiłem to na katodach 2X10 cm

http://www.vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2329

Awatar użytkownika
voodoo
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: voodoo » śr lis 02, 2005 22:58

Goofi pisze: Voodoo: Mozesz w tym cdr-ku zamienic napisy na krzywe :?: brakuje mi czcionki, ktorej uzyles w cyfrach. Podobaja mi sie Twoje i moze cos z nich zrobie :food:
Jak potrzebujesz trzcionki takiej jak moje cyferki, to żaden problem, mogę ci przesłać e-mailem na priv tą trzcionkę, dodasz sobie ją w panelu sterowania do systemu i będziesz mógł z niej korzystać w cdr-ku :okej:.

Albo jeszcze lepiej, możesz ją ściągnąć sobie TU. Nazywa się ona ERAS Bold BT.

PozdraVWiam
Piotrek

Awatar użytkownika
Goofi
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Goofi » czw lis 03, 2005 00:30

voodoo pisze:
Goofi pisze:(ciach)
Albo jeszcze lepiej, możesz ją ściągnąć sobie TU. Nazywa się ona ERAS Bold BT.
Dzieki, fajna czcionka do tego :grin: narazie zaloze moj wczesniejszy projekcik, ktory zrobilem w Photoshopie oparty na skanie zegarow i oryginalnych cyfrach, tylko przerobionej skali i innych zmianach. Musze jeszcze tylko dokonczyc wskazniki temperatury oleju i poziomu paliwa i bedzie git :helm:
Zdaje sie, ze diodki czekaja na mnie na poczcie, wiec w wolnej chwili, ktorej mi teraz pracuje (praca, szkola i dziewczyna) zmontuje to wszystko :bigok:

Jak sie postaram i inni sie zgodza (licze na przychylnosc jako autora pomyslu), to zamieszcze je w kalendarzu 2006 :grin:

Deacon
Kalinowa Mad Driver
Kalinowa Mad Driver
Kontakt:

Post autor: Deacon » czw lis 03, 2005 14:32

luqas super ci wyszly te zegarki :food: napisz co i jak robiles :) skad wziales katody 10cm?? jak je podlaczyles, ze masz regulacje?? wiesz, daj maly Know How :)

Klub Miłośników Fiata Pandy www.pandaclubpolska.pl

Awatar użytkownika
Dawca_Nerek
Forum Master
Forum Master

Post autor: Dawca_Nerek » czw lis 03, 2005 16:56

luqas pisze:moj efekt końcowy
No wkońcu zaje...biste zegarki w mk3 :bigok: czekam na opis co i jak !!!!

Obrazek
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...

Awatar użytkownika
luqas
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: luqas » czw lis 03, 2005 22:51

za dużo teraz nie pokaże bo nie robiłem fotorelacji (niestety)
ale po koleii wygląda to tak:
1. katody są tu
2. lakier na cyfry użyłem najtańszego lakieru do paznokci jaki mieli w drogerii (ok. 6 zł) oczywiście reagujący na światło UV
3. wskazówki pamalowałem farbą poleconą juz w tym temacie przez kolegę voodoo,
link jest tu
(Emalia modelarska MODEL MASTER, 15ml, numer 1775)

u mnie pojawił sie jeden problem, a mianowicie w poradzie pisze ze wycinamy cyferki i "kreski" na ploterze.W firmie reklamowej powiedzieli mi "ze ploter musi miec min 3 mm odstępu pomiedzy cięciami"bo inaczej nie wytnie a jak wiecie tam są mniejsze odstępy więc wszystkie cyfry i znaki na zegarach malowałem ręcznie bardzo cienkim pendzelkiem (przerąbana robota)
potem przylkeiłem katody klejem na gorąco, poszerzyłem oryginalny otwór po zarówkach o ok 2 cm i gotowe.
co do regulacji jasności w MK3 jest oryginalna regulacja wiec tylko podpiołem katody i wszysko działa

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”