Kontrolka Air Bag

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

rangiz9
Nowicjusz
Nowicjusz

Kontrolka Air Bag

Post autor: rangiz9 » czw lip 31, 2008 21:31

Witam

Mam taki problem. Otóż kontrolka Air Bag mi sie nie swieci. Tzn nie swiecila sie odkad kupiłem mojgo Golfa. Ostatnimi czasy jednak chcialem zobaczyc co z tym jest. I wydaje mi się, że ta zarowka jest przepalona. Przynajmiej tak wyglada. Co z tym mozna zrobic? Czy trzeba całą płytkę kupić czy wystarczy wymienić tylko tą "przepaloną" żaróweczkę?

przemooo8905
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: Kontrolka Air Bag

Post autor: przemooo8905 » czw lip 31, 2008 22:10

rangiz9 pisze:Witam

Mam taki problem. Otóż kontrolka Air Bag mi sie nie swieci. Tzn nie swiecila sie odkad kupiłem mojgo Golfa. Ostatnimi czasy jednak chcialem zobaczyc co z tym jest. I wydaje mi się, że ta zarowka jest przepalona. Przynajmiej tak wyglada. Co z tym mozna zrobic? Czy trzeba całą płytkę kupić czy wystarczy wymienić tylko tą "przepaloną" żaróweczkę?
watpie zeby byla przepalona, zagladales tam?? moze komus sie nie chcialo robic poduszek po wypadku i poprostu zakleil okienko tasma jakas zeby sie nie swiecila, rozne czary juz widzialem. kiedys przy borze sprawdzalem na kompie wszystkie uklady w aucie i w airbag wyszly bledy: lampka kontrolna airbag, poduszka kierowcy i pasazera(wlozona jakas zaslepka byla ale prawie jak oryginal) poducha pasarzera i napinacze. po wyjeciu licznika okazalo sie ze jakis magik odcial oryginalna sciezke i podpial sie zaroweczka od airbag do zaroweczki od abs zeby ladnie po wlaczeniu zaplonu po chwili gasla. brak slow normalnie.

Jarowo
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Jarowo » czw lip 31, 2008 23:43

podepnij pod vaga i wszystko będzie jasne

JaroW

rangiz9
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rangiz9 » ndz sie 03, 2008 09:26

A jesnakl przepalona. Podpiąłem całą płytkę od innego Golfa, gdzie żarówka jest dobra i po włożeniu świeci. Więc ponawiam moje pytanie. Co z tym mozna zrobic? Jest możliwosci wymienienia tylko tej diody, czy od razu trzeba całą płytkę wymienic?

przemooo8905
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: przemooo8905 » ndz sie 03, 2008 14:39

rangiz9 pisze:A jesnakl przepalona. Podpiąłem całą płytkę od innego Golfa, gdzie żarówka jest dobra i po włożeniu świeci. Więc ponawiam moje pytanie. Co z tym mozna zrobic? Jest możliwosci wymienienia tylko tej diody, czy od razu trzeba całą płytkę wymienic?
oczywiscie ze sie da, pstryknij no fote tego to obejrzymy.

Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: norek111 » ndz sie 03, 2008 15:21

rangiz9 pisze:A jesnakl przepalona. Podpiąłem całą płytkę od innego Golfa, gdzie żarówka jest dobra i po włożeniu świeci. Więc ponawiam moje pytanie. Co z tym mozna zrobic? Jest możliwosci wymienienia tylko tej diody, czy od razu trzeba całą płytkę wymienic?
ale świeci i nie gaśnie czy jak

[ Dodano: 03 Sie 2008 15:22 ]
jesli swieci i nie gasnie to celowo została uszkodzona

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”