zbyt duze obroty po wyczyszczonej przepustnicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
zbyt duze obroty po wyczyszczonej przepustnicy
Potrzebuje pomocy odnosnie przepustnicy w golfiku mk4 1.6 sr. Otuz przed czyszczeniem obroty mi falowaly a czasami jak zrzucalem go na luz to mi gasl.Wyczyscilem przepustnice i po zamontowaniu obroty wachaja sie od 1200 do 1300.Pojechalem do mechanika zeby zrobic adaptacje i po podlaczeniu do komp wyskoczyl blad 00533.
adaptacja nie zostala zrobiona bo jakis problem z urzadzeniem ktore steruje przepustnica.Co to moze byc ?prosze o pomoc!!!!!!!
adaptacja nie zostala zrobiona bo jakis problem z urzadzeniem ktore steruje przepustnica.Co to moze byc ?prosze o pomoc!!!!!!!
Ostatnio zmieniony pn sie 04, 2008 00:55 przez robertwerbecki1, łącznie zmieniany 1 raz.
Co do bledu to nie wiem. Przedmowcy maja pewnie racje.
Jesli chodzi o czyszczenie to zgadzam sie w pelni. Sam czyscilem swoja ostatnio. Na poczatku obroty byly duzo wyzsze. Troszke pojezdzilem i jest w normie, obroty spadly do stanu przed czyszczeniem i nic nie faluje.
Pozdrawiam
Jesli chodzi o czyszczenie to zgadzam sie w pelni. Sam czyscilem swoja ostatnio. Na poczatku obroty byly duzo wyzsze. Troszke pojezdzilem i jest w normie, obroty spadly do stanu przed czyszczeniem i nic nie faluje.
Pozdrawiam
[b][url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=121365&postdays=0&postorder=asc&start=0]VW Golf GTI Edition '95[/url][/b]
[img]http://forum.vwgolf.pl/images/photos/50379c8249a6912743533.jpg[/img]
[img]http://forum.vwgolf.pl/images/photos/50379c8249a6912743533.jpg[/img]
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
witam mam taki sam problem robilem dziś adaptacje znajomemu ale ciągle wywala ten błąd 00533 usuwam go przed adaptacją ale on ciągle się pojawia podejrzewam że podczas czyszczenia przepustnicy mogło coś zostać uszkodzone albo przestawione proszę o pomoc piszcie coś w moim golfie poradziłem sobie wyczyściłem cały EGR choć nic tam nie było ale pomogło i mam spokój od roku lecz obroty spadały mi poniżej 680 a tu jest inaczej obroty idą w górę do 1200 i czasem spadną do 900 ale nie mniej
leto
Ja miałemto samo. Nie zrobiłem wogóle adaptacji i obroty ustawiły sie same po 4 dniach jazdy i jedorazowym(zaraz po czyszczeniu) przezyłowaniu na wysokich obrotach i przejecnaiukilku kiometrów z predkościa 160km/hleto pisze:witam mam taki sam problem robilem dziś adaptacje znajomemu ale ciągle wywala ten błąd 00533 usuwam go przed adaptacją ale on ciągle się pojawia podejrzewam że podczas czyszczenia przepustnicy mogło coś zostać uszkodzone albo przestawione proszę o pomoc piszcie coś w moim golfie poradziłem sobie wyczyściłem cały EGR choć nic tam nie było ale pomogło i mam spokój od roku lecz obroty spadały mi poniżej 680 a tu jest inaczej obroty idą w górę do 1200 i czasem spadną do 900 ale nie mniej
SR to tylko opis świadczący o zmiennej geometrii kolektora ssącego zastosowanego w tym silniku a nie symbol silnika, symbol silnika to AKL, poczytaj trochę zanim zaczniesz się naśmiewaćszczep2008 pisze:oznaczenie prawidłowe 1.6SR 101KM 8 zaworowyFahoo pisze:robertwerbecki1, poza tym w golfie IV nie ma silnika z oznaczeniem SR
silniki SR były ale w transporerze z lat 90