Zgrzytania sprzęgła
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- zbik83
- Grupa Śląsk
- Kontakt:
Zgrzytania sprzęgła
Witam...
Od jakiegoś tygodnia, jak wciskam sprzęgło to słychać jakieś zgrzytanie, a po puszczeniu ustaje..Biegi wchodzą bez problemu..
Czy to już sprzęgło do wymiany czy może coś innego??
Od jakiegoś tygodnia, jak wciskam sprzęgło to słychać jakieś zgrzytanie, a po puszczeniu ustaje..Biegi wchodzą bez problemu..
Czy to już sprzęgło do wymiany czy może coś innego??
U mnie na zimnym silniku wogóle nie zgrzyta a jak jest ciepeły to zgrzyta Czyli prawdopodobnie coś się rozszeża i powoduje zgrzytanie. Mam już tak ze 2 lata. A czy może to mić coś wspólnego z płunem hamulcowym ? No i jak silnik pracuje to tego nie słychać tylko na zgaszonym.
Ostatnio zmieniony sob sie 09, 2008 08:25 przez gaceqq, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Ale ten dzwiek pochodzi z okolic silnika czy raczej powiedziałbys blizej kabiny - z linki, z pedałów. Jeśli z silnika to niestety albo wspomaganie sprzęgło albo samo sprzęgło. Jeśli przy wciskaniu słychac ten dzwiek to mozliwe że to łożysko wyciskowe.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
U mnie trzeszczy tylko podczas naciskania i wyciskania pedału sprzęgła. Ciężko nie chodzi. Odgłos wtdobywa się z silnika a nie z miejsca usytuowania pedału sprzęgła. Płyn hamulcowy ma stan odpowiedni ale go nigdy nie wymieniałem i niewiem ile ma lat ale napewno 4 Więc co radzicie ? Pewnie zmianę płynu ?gopiter pisze:gaceqq moze to miec cos wspolnego z plynem hamulcowym gdyz u Ciebie jest sprzeglo hydrauliczne zasilane plynem hamulcowym.Sprawdz pozimo moze jest go za malo?
Wymiana płynu na skrzypienie raczej nie pomoże ale po czterech latach napewno nie
zaszkodzi wymienić.
Zbik83 z tego co piszesz to mi wygląda na łożysko sprzęgła ale nie słyszałem jak to zgrzyta więc było by dobrze żebyś to skonsultował z mechanikiem bo przez net to nie słychać.Pozdo
zaszkodzi wymienić.
Zbik83 z tego co piszesz to mi wygląda na łożysko sprzęgła ale nie słyszałem jak to zgrzyta więc było by dobrze żebyś to skonsultował z mechanikiem bo przez net to nie słychać.Pozdo
Ostatnio zmieniony ndz sie 10, 2008 14:14 przez J.B.S., łącznie zmieniany 1 raz.