Mam w planach przeróbkę tego silnika i szukam po prostu informacji na temat konkretnych modyfikacji.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Tak być może pochłonie ale pod warunkiem że zrobię to sobie sam...koszt silnika i skrzyni plus drugie tyle jak nie więcej za wstawienie...a zawieszenie? a heble ??evolution pisze:wiesz zrobienie 60 km z litra pojemnosci z 1.3 pochlonie tyle co wsadzenie silnika 65 koni z litra o pojemnosci 2 litrow wiec sie przemysl ze wszyscy mowia ze szkoda kasy tym bardziej ze sam chcesz tanio
dla przykladu majac za baze 130 konne 2 litrowe auto i wkladajac okolo 3 tys bez wystrojenia wychodzi cos takiego
Felcia na wtryskach, gaźnikowce też uturbiali ale mam nadzieję że mój gaźnikowcem długo nie zostaniem10dy pisze:
ino fela na wtryskach.. ale gaznikowce tez przeciez uturbiali
zawiecha i hankle za 3 tysie. chyba ze złotafazer86 pisze:Postanowiłem już i będę robił tego 1.3 tym bardziej że już poszło ok 3 tys dzięki czemu mam nowiuśkie zawieszenie i układ hamulcowy
Ale nie chcę samochodu do zwijania asfaltu tylko do jazdy :]CSR_GTI pisze:gaźnik wiekszy, wałek jakis - moze z 1.6... porting.. moze jakies wieksze kolektory spasujesz... ale jak teraz Ci pali 10/100 to potem moze palic 15/100 a tyle to mi nawet szesnastak nie chla a asfalt zwija.
rób rób pogadamy...fazer86 pisze:Z tym spalaniem to Cię troszkę poniosło
to wsadź se dizlafazer86 pisze:Ale nie chcę samochodu do zwijania asfaltu tylko do jazdy :]
Nowe tarcze klocki, z tyłu nowe bębny z nowymi linkami, nowe amorki przód tył, nowe sprężyny przód tył plus do tego wszystkie tulejki pierdółki duperelki nie mówiąc o drążkach kier. z końcówkami, łożyskach w kołach i jeszcze o paru rzeczach o których nie pamiętam no i nie zapominając o tym że nikt tego za darmo nie zrobi...i rzeczywiście machnąłem się, miałem na myśli 2 tys.CSR_GTI pisze: zawiecha i hankle za 3 tysie. chyba ze złota![]()
Wtrysk po to jest żeby nie był szybszy tylko bardziej dynamiczny i ekonomiczny, poza tym jest jeszcze kilka plusów wtrysku o których chyba nie muszę pisać.CSR_GTI pisze:dla mnie bezsens zakąłdanie mono jak masz gaźnik. nic mocy nieda a sam i tak nic nie zrobisz zeby był szybszy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 20 gości