Awaria elektryczne podnoszenie szyb

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

beetle24
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Awaria elektryczne podnoszenie szyb

Post autor: beetle24 » ndz sie 10, 2008 21:31

Witam,

mam taki problem, dzisiaj popsuło mi sie podnoszenie szyb ale w dziwny sposób tzn. od strony kierowcy jak naciskam przycisk do lewych drzwi nic nie działa natomiast przycisk od prawych drzwi to jak chce na dół to jadą do góry a jak chce do góry to do góry. Natomiast na prawych drzwiach podnoszenie drzwi działa ok. Jak by ktoś wiedział co się stało i jak temu zaradzić to będę wdzieczny.

Pozdrawiam
beetle24

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » ndz sie 10, 2008 21:35

Może dostało Ci się do przycisku szyb trochę wody?
Miałem tak kiedyś w passacie B4 a z tego co kojarzę to MK3 ma takie same przyciski.
U mnie miałem uchylone szyby na działce i zaczęło padać, no i zamokły styki w przełączniku. Pomogło jak rozebrałem go, osuszyłem i przeczyściłem te styki.
Tylko przy ewentualnym rozbieraniu musisz uważać żeby nie pogubić tych drobnych części.

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz sie 10, 2008 21:43

najpierw jak zwykle: zsuń gumę z kabli wychodzących z lewych drzwi i oglądaj czy niema połamanych kabelków które mogą robić zwarcie

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
skora81
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: skora81 » pn sie 11, 2008 18:05

jak zdjac tapicerke z trzwi?? mam podobny problem w mk 3 :( zaciela sie szyba i nie chce ruszyc

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn sie 11, 2008 18:10

mając takie proste pytania najpierw używaj wyszukiwarki u dołu strony http://www.google.pl/custom?domains=for ... %3A1&hl=pl

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
skora81
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: skora81 » pn sie 11, 2008 21:44

Dzieki- ale i tak nizbyt latwo to zdjac. musze wypiac glosnik , tzn przeciac kabelki i wtedy ciagac. ehh

Przemek
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Przemek » pn sie 11, 2008 21:59

skora81 pisze:przeciac kabelki i wtedy ciagac. ehh
jak by był dobry fachoeic to by kabelków do głośników nielutował tylko na wtyki bo niewiadomo co kiedy czeba będzie robić :helm:

[ Dodano: 11 Sie 2008 22:00 ]
kolego woda sie dostała źle zabezpieczyłeś wyłączniki

LEŚNY PRZYTULAS

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn sie 11, 2008 22:31

dobry fachowiec nie będzie dawał żadnych dodatkowych złączek, zwłaszcza jeśli zastosował porządne kable głośnikowe. Niemniej złączki mogą być przy samych głośnikach.

Awatar użytkownika
szopek87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: szopek87 » pn sie 11, 2008 22:35

ale napewno w glosnikach masz zapas kabli ja tak mam i bez problemowo wyciagam tapicerke i moge dostac sie do szyby

nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)

Awatar użytkownika
skora81
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: skora81 » pn sie 11, 2008 23:16

chlopaki dzieki za rady. bede walczyl jutro. elektryk bez patzrtenia stwierdzil ze poszedl modul i mam kupic nowy ,m albo ze on to zallatwi- ale objawy sa takie. szyba nie dzialala jakis czas, ale nie mialem czasu z tym robic-myslalem ze silnik padl albo cos- a tu nagle niespodziewanie zaczela dzialac po kilku miesiacach i tak chodzila tydz. do wczoraj :( i mam na wpol okno otwarte- wiec nie wiem co to jest- ale jak naciskam przycisk to slychac modul czy cos tam...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”