Ciśnienie oleju

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

fronius
Nowicjusz
Nowicjusz

Ciśnienie oleju

Post autor: fronius » śr sie 06, 2008 22:45

Witam serdecznie. Mam dziwne zachowanie ciśnienia oleju. Pewnego razu pojechałem autem do Niemiec zrobiłem 1400 km. Po przejechaniu tego dystansu olej był już do wymiany bo tak wychodziło z kilometrów. Zauważyłem, że czasem po odpaleniu auta mignęła na samym początku kontrolka od oleju. Wymieniłem olej i wszystko sie uspokoiło. Na nowym oleju zrobiłem 1000 km i pojechałem na wakacje. Podczas powrotu zauważyłem ten sam objaw. w sumie zrobiłem 3000 km. Oleju nie zmieniałem i jak odpalam auto jak postoi to kontrolka oleju gaśnie za parę sekund po odpaleniu. Czego to przyczyna czy olej tak szybko traci właściwości. Olej to Mobil 10w40 auto VW polo 1.6 jednopunkt. przebieg 270 tys. Proszę o opinie i pozdrawiam

przemooo8905
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: Ciśnienie oleju

Post autor: przemooo8905 » śr sie 06, 2008 22:58

fronius pisze:Witam serdecznie. Mam dziwne zachowanie ciśnienia oleju. Pewnego razu pojechałem autem do Niemiec zrobiłem 1400 km. Po przejechaniu tego dystansu olej był już do wymiany bo tak wychodziło z kilometrów. Zauważyłem, że czasem po odpaleniu auta mignęła na samym początku kontrolka od oleju. Wymieniłem olej i wszystko sie uspokoiło. Na nowym oleju zrobiłem 1000 km i pojechałem na wakacje. Podczas powrotu zauważyłem ten sam objaw. w sumie zrobiłem 3000 km. Oleju nie zmieniałem i jak odpalam auto jak postoi to kontrolka oleju gaśnie za parę sekund po odpaleniu. Czego to przyczyna czy olej tak szybko traci właściwości. Olej to Mobil 10w40 auto VW polo 1.6 jednopunkt. przebieg 270 tys. Proszę o opinie i pozdrawiam
sadze ze pompa oleju juz ci ledwo zipie, jak odpalisz to po chwili dopiero dobija cisnienie i kontrolka gasnie. Bo innej przyczyny nie widze.

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » śr sie 06, 2008 22:59

fronius pisze:Oleju nie zmieniałem i jak odpalam auto jak postoi to kontrolka oleju gaśnie za parę sekund po odpaleniu
tak jest w każdym MK3. Nie ma się co przejmować.
Jeżeli będzie dłużej migać to znaczy, może być mało wydajna pompa oleju lub do wymiany któryś z czujników oleju, znajdujących się nad świecami.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
szopek87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: szopek87 » pn sie 11, 2008 23:32

a moze smok jest zabity pewnie go nigdy nie czysciles

nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”