wkładki zamka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tomas12
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

wkładki zamka

Post autor: tomas12 » sob sie 09, 2008 00:40

Witam forumowiczów.
Mam problem z zamkami a dokładniej z wkładkami.

Do tej pory otwierałem auto tylko z pilota ale któregoś dnia chciałem sprawdzić czy mam domykanie okien, gdy przytrzymam kluczyk w zamku a tu zonk nic się nie stało.Okna nie drgnęły.

Okna się nie domykają ale gdy przytrzymam kluczyk podczas otwierania to sie opuszczają w dół.
Druga sprawa to w klapie bagażnika nie mogę włożyć kluczyka całego do zamka, zaglądałem do środka ale nic nie ma a od strony pasażera wchodzi kluczyk tylko kawałek.
Co jest grane, jeśli wymienię wkładki zamka i czy są to tzw. uniwersalne lub zestawy naprawcze .Czy wystarczy po prostu wyciągnąć i zamontować nowe i będzie po bólu.

Co wy o tym myślicie.

Z góry dziękuje Tomek

Awatar użytkownika
Diabloooo
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Diabloooo » sob sie 09, 2008 01:35

prawdopodobnie zasniedzialy troche popryskaj WD40 i powinny problemy zniknac chyba ze ktos do zamka Ci sie dobieral ale to watpie bo bylo by wiadac to

co do wymiany wkladek jesli patent z WD 40 nie przejdzie chyba bedziesz musial to zrobic koszt wkladek kopltek to okolo 80zl jesli sie nie myle ale jesli bedziesz chcial dostosowac kluczyk do nowych wkladek zaplacisz troche

m10dy
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: m10dy » sob sie 09, 2008 02:27

Hej, mialem ten problem w goferze, w ASO VW powiedzieli ze nie ma zestawów naprawczych, tylko caly bebenek 200 zl okolo. pojechalem do aso skody, zestaw naprawczy 5 zlotych od octavii 1 :) troche zabawy przy wyciaganiu zamka i slkadaniu wszystkiego ale teraz chodzi jak maselko :bigok:

Awatar użytkownika
tomas12
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: tomas12 » sob sie 09, 2008 13:02

m10dy pisze:Hej, mialem ten problem w goferze, w ASO VW powiedzieli ze nie ma zestawów naprawczych, tylko caly bebenek 200 zl okolo. pojechalem do aso skody, zestaw naprawczy 5 zlotych od octavii 1 :) troche zabawy przy wyciaganiu zamka i slkadaniu wszystkiego ale teraz chodzi jak maselko :bigok:
a czy musiałeś dostrajać kluczyk jak to kolega wcześniej ujął.czy wystarczy kupić wkładkę założyć nową i po sprawie

m10dy
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: m10dy » sob sie 09, 2008 15:35

nic nie musiałem dostrajać, po prostu wymieniłem uszkodzoną częśc bębenka (takie 2 blaszki pękaja jak ktoś sie proboje dobierać albo wlozysz kluczyk za plytko i mocno przekrecisz). nie wiem jak z zamkiem bagaznika, ja robilem tylko w drzwiach kierowcy.. wiec w skrocie tak -> wyjmujesz bebenek, rozbierasz, widzisz pekniete elementy, wymieniasz na te od skody, skladasz wszystko i gitara gra. pamietaj tylko gdzie co leży podczas rozkladania bebenka.. ja nie pamietalem i mialem puzzle ;)

Awatar użytkownika
tomas12
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: tomas12 » sob sie 09, 2008 20:15

m10dy pisze:nic nie musiałem dostrajać, po prostu wymieniłem uszkodzoną częśc bębenka (takie 2 blaszki pękaja jak ktoś sie proboje dobierać albo wlozysz kluczyk za plytko i mocno przekrecisz). nie wiem jak z zamkiem bagaznika, ja robilem tylko w drzwiach kierowcy.. wiec w skrocie tak -> wyjmujesz bebenek, rozbierasz, widzisz pekniete elementy, wymieniasz na te od skody, skladasz wszystko i gitara gra. pamietaj tylko gdzie co leży podczas rozkladania bebenka.. ja nie pamietalem i mialem puzzle ;)
Tak zrobię ale najpierw zapodam WD-40 jak to nie zadziała to wymienię te uszkodzone elementy.
Dzięki za radę
pozdro Tomek

m10dy
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: m10dy » wt sie 12, 2008 01:21

nie zauwazylem tego wczesniej ale sie przyda jak co:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175564
pozdro

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”