halogeny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
halogeny
witam chce zamontowac haogeny
wiem wszystko co i jak ale gdzie ku[ie takie haogenki do lamp bo na allegro sa tylko te w atrape
pozdroawiam
wiem wszystko co i jak ale gdzie ku[ie takie haogenki do lamp bo na allegro sa tylko te w atrape
pozdroawiam
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Czy chodzi o lampy Golf IV H1+H1? Czy przeciwmgielne.
W Intercars tylko w całości, wkładów nie ma, cena 455zł za Hella a Valeo jeszcze droższy.
A to 800zł
W Intercars tylko w całości, wkładów nie ma, cena 455zł za Hella a Valeo jeszcze droższy.
A to 800zł
Ostatnio zmieniony pt sie 08, 2008 20:38 przez Zico63b, łącznie zmieniany 3 razy.
- Fenomen89
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja ostatnio zakladalem (z tym ze mialem cala instalacje) kupilem na allegro za 25 zeta.wladek78 pisze:chodzi o same soczewki
wszyscy tu pisza w innych postach ze kupili na allegro za 50 zeta, ale ja tam nic takego nie widze:)
to juz nie wiem moze faktycznie kupic uszkodzone lamy i wyjac soczewki?
mam caly przewodnik montazu razem z kilkoma fotkami. jesli jestes zainteresowany to moge go tutaj wrzucic ps. tam sa zarowki H3 a nie H1
http://www.allegro.pl/item401036637_vw_ ... prawa.html
teraz akurat nie widze zadnej takiej na allegro. mi pomogl znalezc kol Cinek2004 za co mu wielkie dzieki - montaz 15 minut
- Fenomen89
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
to po koleiwladek78 pisze:to z łask swojej wrzuc to co masz oki
dziekiiiiiiiiiiii
tutaj masz demontaz zderzaka http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1790377 (jesli masz climatronika) to w zderzaku po stronie kierowcy jest czujnik temp zew - musisz go wyjac, zeby nie urwac)
fot.1 cała wiązka - jak i gdzie co popodlaczac
fot.2 sprawdz jeszcze czy masz sprawna instalacje (jesli masz) lub czy dobrze ja podlaczyles
fot.3 tu jest montaz w lampie - zaslepki (jesli masz oryginalna lampe VW to na 90% masz zaslepki, w pozostalym przypadku mozesz nie miec mozliwosc montazu halogenow) odkrecasz 3 srubki i ladnie zaslepki Ci wychodza. w to miejsce wkladasz halogen i przykrecasz. potem podlaczasz wg schematu na foto 1.
fot. 4 tutaj masz jak powinna całosc wygladac
fot. 5 gdybys chciał (albo masz albo chcesz zalozyc) silniczek do el. regulacji wysokosci lampy to tutaj jest co i jak
fot. 6 - tak powinno to wygladac po montazu
szczerze mowiac nie zrobilem fotki jak to wyglada calosc po montazu, takze zrobie pozniej i dorzuce. mam nadzieje ze pomoglem
Ostatnio zmieniony wt sie 12, 2008 12:26 przez Fenomen89, łącznie zmieniany 1 raz.
witam,
mam zamiar podłączyć halogeny (w kratce) do mojego Golfa. instalacja jest 9cio przewodowa zamiast 10 więc muszę pociągnąć dodatkowe przewody.
kiedyś widziałem temat na forum - jakiego użyć przekaźnika i w którą kostkę włożyć, jak zmienić wyłącznik (w tej chwilii mam jednopozycyjny)... jednym słowem fotoporada krok po kroku ale tematu nie moge znaleźć mimu wielodniowych poszukiwań.
zakupione halogeny posiadają już jakiś przekaźnik, bezpiecznik i wyłącznik jednak te elementy chciałbym mieć jakoś poukładane tak jak by to powinno wyglądać. jak (którędy) mam poprowadzić przewody do kabiny? nie chciałbym doczepiać żadnych przewodów bezpośrednio do akumulatora. pająk nie jest wskazany. ile przewodów prowadzić? po dwa od każdego halogenu czy połączyć je razem a potem ciągnąć parę (dwa) zamiast czterech? czy też podłączyć masę (gdzie?) każdego halogenu a do środka pociągnąć po jednym przewodzie lub tylko jeden wspólny...
z góry dzięki za pomoc.
samochód: VW Golf MK4
http://myworld.ebay.ie/great_british_tuning/
mam zamiar podłączyć halogeny (w kratce) do mojego Golfa. instalacja jest 9cio przewodowa zamiast 10 więc muszę pociągnąć dodatkowe przewody.
kiedyś widziałem temat na forum - jakiego użyć przekaźnika i w którą kostkę włożyć, jak zmienić wyłącznik (w tej chwilii mam jednopozycyjny)... jednym słowem fotoporada krok po kroku ale tematu nie moge znaleźć mimu wielodniowych poszukiwań.
zakupione halogeny posiadają już jakiś przekaźnik, bezpiecznik i wyłącznik jednak te elementy chciałbym mieć jakoś poukładane tak jak by to powinno wyglądać. jak (którędy) mam poprowadzić przewody do kabiny? nie chciałbym doczepiać żadnych przewodów bezpośrednio do akumulatora. pająk nie jest wskazany. ile przewodów prowadzić? po dwa od każdego halogenu czy połączyć je razem a potem ciągnąć parę (dwa) zamiast czterech? czy też podłączyć masę (gdzie?) każdego halogenu a do środka pociągnąć po jednym przewodzie lub tylko jeden wspólny...
z góry dzięki za pomoc.
samochód: VW Golf MK4
http://myworld.ebay.ie/great_british_tuning/