Dzieki koledzy za odpowiedzi
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
PawelMarek musze ci powiedziec ze ta sruba na wezu juz nie raz ustawialem i nie ma polepszenia, moge go jedynie jeszcze bardziej nia przymlic :/ dodam ze mam ja wykrecona na ok 3 obroty - im mniej tym bardziej muli, a wiecej nie odkrece bo zaraz mi wyjdzie ta sruba...
A co do roznicy na Pb a na LPG, to musze powiedziec ze moj maluch (porzednie auto) sie lepiej zbieral na benzynie niz moj sweter na gazie :/
Wszystko bylo z nim fajnie dopoki nie zmienilem filtra powietrza i od tamtej pory nie moge go wyregulowac
[ Dodano: 15 Sie 2008 14:52 ]
Maćkooo pisze:NA początek witam kolege z Ostrowa
SchymoN88 pisze:"klapa od kibla"....
Zapewne mowa o klapce w obudowie filtra powietrza. Jest tam klapka która zmniejsza dopływ powietrza na zimnym silniku az do rozgrzania. Pamietam ze miałem kiedys to zablokowane. Obecnie tez to mam wywalone bo wiadomo wiecej powietrza mniejsze spalanie , wiecej mocy. A gazownicy lubia to zatykac, bo jak to mowia lpg potrzebuje mniej tlenu. Ale to bzdura. Zreszta sposonów na pozycie sie tej klapy jest kilka. Poczynajac od jej wyrwania( nie polecam), po zablokowanie. Poprostu wyjmujesz węzyk przychodzący przy wlocie filtra powietrza i zatykasz go.
Ps klapki rozruchowej o ktyórej pisał Paweł Marek nie tykaj.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Witam
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Chyba nie o tym samym myslimy, ty chyba mysisz o tej klapce w obudowie od filtra powietrza(od spodu tego wchodzi cieple powietrze gdzies tam od strony kolektora wydechowego) - to ta klapke mam zablokowana.
Jezdzisz na niedzielne spoty, skoro jestes z Osw? Co tydzien o 15 pod Gim 4...