[mk3] Czarny Variant by _bartex_
Moderator: G0 Karcio
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[mk3] Czarny Variant by _bartex_
Czas pokazać w końcu swojego czarnucha.
Golf wyjechal z fabryki w 95 roku, jestem jego 4 właścicielem. Pojemnośc taka jak w większości golfach czyli 1800 ccm i aż 90 koni. Na wyposażeniu dwie poduszki, ABS, elektryka szyb i szyberdachu. Do szczęścia tylko klima potrzebna.
Mały Update wyglądu Varianta
pierwsze rzeczy jakie zostały zrobione to wymiana wszystkich płynów i filtrów. Potem przyszła kolej na zmiany:
Golf dostał felgi F&I z młodszego brata
W między czasie przyszła pora na zrobienie przednich lampa ala GT
Mała rzecz a cieszy
I autko zaczęlo jakoś wyglądać Mała sesyjka chyba pierwsza więc nie czepiajcie się
W między czasie w zimie odupiłem od znajomego światełka Hella Projector. Stan był mniej niż zadowalający, więc zabrałem się za doprowadzenie ich do stanu używalności. Tu chciałbym podziekować koledze Rydzowi za pomoc w znalezieniu plastików do lamp
A tak to wyglądalo
zaraz po kupnie
a że stan był raczej dobry wziąłem się za małą modernizacje, czyli rozłożenie ich i poprawienie tego i owego
dla porównania zatrzaski trzymające śruby regulacyjne 4 pęknięte a obok nówki, koszt nieduży ale na zamówienie kupowane
do tego wszystkie śruby regulacyjne wyczyszczone z nalotu rdzy i posmarowane
a taki był efekt po złożeniu i po monażu na aucie
Następnie światełka zagościly na autku oraz czarna BRA. Tu na wyjeździe z Golfami do Czech oraz pierwsza przymiarka BRA. Marząc w tamtym czasie o BRA udalo mi się ją odkupić od BLINDA za co dziękuję.
Tyle na obecną chwile mam. Więcej będzie jak praca na to pozwoli bo tyram i po pracy nie mam już sił.
Plany są wielkie: może zmiana felg na przyszły sezon, instlacja Audionapewno grill i dokładka, może jakiś tłumik lub dobra końcówka. Planów jest dużo a czasu mało.
Zapraszam do oceny
Niedługo po ostatniej sesyjce (po zlocie w Nysie) zagosciło inne zaieszeni a mianowicie sprężyny MTS od Mapeta. Po ułozeniu się sprężynek autko poszło te 4 cm niżej. Mało ale wrażenia z jazdy całkowicie inne-lepsze
WRZESIEŃ 2008
No i zostały kupione następne fanty do autka. Po długich przemyśleniach ze znajomych do golfa zawitał nowy sprzęcik, a mianowicie JVC SH 1000. Kupilem także w końcu maty wygłuszające i miałem się zabra za robienie Audio aż tu nagle zmiana pogody i jest za zimno żeby siedziec przy autku i robic audio, więc prace z audio zostają odłożone. A szkoda bo wszystko już jest
a tu radyjko po zmierzchu
Wrzesień/Październik
Przyszła pora na zbieranie kolejnych rzeczy do modów
pierwsze to zagłówki do tylnej kanapy
drugie to panel oświetlenia z Alledrogo
19.10.2008
zakończenie sezonu w Skarbimierzu - kilka fotek golfa.
**** 05.11.08 r. ****
tegoż dnia zawitały w domowym zaciszu nowy komplet felg czyli MAM 7,5x17"
reszta fotem na stronie 3
****10.11.08 r. ****
Z powodu wolnego czasu zawitało w końcu podświetlenie panelu nawiewów. Niestety trzeba poprawic dwie rzeczy
****17.11.08 r. ****
Dwa dni wcześniej przyjechały nowe oponki
No i dzisiaj oponki załozone na felunie. Byłem ciekaw jak będzie wyglądało. Wiem jedno będzie twardo
Tak to wygląda
,
Jako że nie wspomniałem ostatnio o planach to teraz przed sezonem mam kilka pomysłów:
- grill bez znaczka, - już jest - czeka na założenie.
- dokładka - czeka,
- audio - czeka,
- nowe felgi - czekaja,
- zmiana podświetlenia - czeka na więcej wolnego czasu,
- gwint - bedzie na 80 %,
- kasenon - sam nie wiem,
- chromowane lusterka,
- ciemne szyby - może
coś znalazłoby się jeszze ale nie pamietam.
Zapraszam do oceny
****22.11.08 r. ****
Po długich poszukiwaniach dorwałem oparcia z prowadnicami. Już zdążyłem zdemontowac gąbke i przygotowa do przekąłdki.
**** 30.11.08 ****
Odkupiony zderzak od Blinda znalazł sie u mnie w piwnicy. Po wstępnych oględzinach doszedłem do wniosku że będzie ciężkoi byc moze zderzak trafi do plastikarza.
jedna fotka jeszcze Blinda
http://img255.imageshack.us/img255/5913 ... 002px6.jpg
a to już po wstępnych poprawkach
będzie cieżko
**** 01.12.08 ****
To co miśki lubią najbardziej - Gwint FK. Kupiony za dobre pieniądze w dobrym stanie. Wszystkie gwinty całe, nakrętki się kręcą, tłoki powoli wychodzą. Jednym słowem będzie gleba
**** styczeń 2009 ****
kupiony zostal zbiorniczek 7 litrów, spryskiwacze od BMW i pompka wysokociśnieniowa. Brakuje jeszcze dwóch drobiazgów.
**** luty 2009 ****
zabrałem sie w końcu za przygotowanie gwintu do sezonu (str.9)
zakupiłem dodatkowo przednie siedzenia od wersji GT. Szkoda że to nie recaro ale cena była super więz kupiłem. Fotki na dniach
Ostatnia sobota lutego
Druga para nowych oponek
W przygotowaniach jest już zderzak
I po krótki oczekiwaniu wrócily poprawione i ocynkowane nakrętki do Gwintu
Teraz zacząc trzeba poprawiać IN PRO - fotki niebawem
C...D...N...
****21.03.2009****
tego dnia zagoscil gwint FK oraz wsadziłem do przymiarki nowy felnk (fotki str.11)
****04.04.09****
Mały update. Po dzisiejszej walce stwierdziłem że ktoś zamienil mi golfa
Dużo pracy było a jeszcze dużo pracy czeka
****26.04.09****
Dzisiaj wraz z Cielusiem urwaliśmy sie ze Skarbimierza na małą sesyjkę . Oto efekty
Reszta na 13-tej stronie temaciku.
****Zlot Świdnica 2009 ****
****Zlot Nysa 2009 ****
****Czerwiec****
W końcu po długich popołudniach po pracy udalo sie zakończy kolejny etap, czyli witaj blendo USA i lotko
Blenda pochodzi o Vento i została dopasowana do orginalnej. Z resztą zobaczcie sami
Reszta strona 17
****Koniec sezonu 2009****
Oto ostatnie zdjęcia Varianta z tego roku. Czas powoli przygotowywac auto do zimy, wiec czas pokazać jak wygląda jeszcze przez kilka dni,a potem kolejne mody
A to zdjęcie mówi samo za siebie
Plany na sezon 2010
- założyc w końcu audio bo leży w domu i przeszkadza,
- założyc i uruchomic spryskiwacze swiateł
- wypolerować nowy felunek,
- zmieni wizerunek przedniej i tylnej części auta
- wspawac obrysówki USA
- reszta sama przyjdzie ale jest tego troszeczkę
wiec do zobaczenia na zlotach w 2010
****Nadeszły przygotowania do kolejnego sezonu*****
**** Sierpień 2009****
Tak mówiłem ze nie bedę więcej polerował że i tak wypoleruje nowy felunek.
Kolejne to Porsche Guldi 5x130 z fajnym ET
****Listopad 2009****
Zanabyłem sobie uszkodzony zderzak USA i wyciąłem od razu miejsca na obrysówki i już przygotowuje sie do spawania je w ten, który mam aktualnie.
****Grudzień 2009****
Powrót do przeszłości. Znów mam Projectory Hella i znów je rozkładam Str. 21.
****Styczeń 2010****
Wspawane obrysówki USA do zderzaka. Str. 21
W końcu odebrałem dystanse z 4x100 na 5x130. Ładne ocynkowane. Teraz trzeba załozyć i posprawdzać. Ewentualnie stoczyć z grubości. Z czasem zobaczymy jak wyjdzie na aucie.
****23 stycznia 2010****
Trwają prace nad zderzakiem. Str. 22.
Na początku było tak:
A wyszło tak
****04.02.2010****
A teraz w końcu mogę odchaczyć jeden punkt z załozen na nowy sezon. Projectory gotowe.
****21.02.2010****
Kilka bajerów do środka auta
****07.03.2010****
To trzeba zacząć przygotowywać felgi do sezonu. Str. 25
****08.03.2010****
Kolejny mały frykasik do srodka. Sam jestem ciekaw jak to wyjdzie. Str. 26
****10.03.2010****
Tym razem frykasik na zewnątrz listy GTI Edition. Str. 26
****13.03.2010****
Może nowa blenda na tył Varianta ????. Str. 26. Hmmm którą załoze ???
****14.03.2010****
Jak przyszły listwy to mozna sobie coś pomodzić. Znaczki pójdą w polerkę.
****17.03.2010****
I są oponki do felg . 2 razy Nankang i 2 razy Barum
****24.10.2010****
I zakończyłem już walkę ze zderzakim. Stage3 zakończony. Reszte zdjęć pokaze jak pomalowane bedzie
****02.04.2010****
Załozyłem w końcu tunel z ręcznym, nową skórką i skończyłem składac ramkę z Vento
****08.10.2010****
Dzisiaj dojechała nowa częśc do tylnej części auta. Dokładka Yachtinga i 4 nowe sierpy na nadkola
****24.04.2010****
Pierwszy zlot w sezonie. Auto kończone w przeddzień zlotu o 20.00.
Takie małe fotki
A tak wygląda plakietka GTI Edition
****15.05.2010****
Tydzień przed zlotem w Bielawie dostałem znaczek GTI w grill i go pomalowałem. Docelowo bedzie ORI. W dzień zlotu założyłem paski czerwone I tak pojechałem do Bielawy.
I przy okazji przywiozłem pierwszy pucharek
na zdjęciu z autem który wygrał S&S. A pucharek jest piękny
Teraz czekam na jeszcze jeden frykas a potem trzeba realizowac dalsze pomysły
****05.06.2010****
Dzisiaj skończyłem w końcu to co zacząłem rok temu - wnętrze.
Rok temu były zwykłe GT a teraz środek to GTI Edition
BYŁO
JEST
c...d...n...
Golf wyjechal z fabryki w 95 roku, jestem jego 4 właścicielem. Pojemnośc taka jak w większości golfach czyli 1800 ccm i aż 90 koni. Na wyposażeniu dwie poduszki, ABS, elektryka szyb i szyberdachu. Do szczęścia tylko klima potrzebna.
Mały Update wyglądu Varianta
pierwsze rzeczy jakie zostały zrobione to wymiana wszystkich płynów i filtrów. Potem przyszła kolej na zmiany:
Golf dostał felgi F&I z młodszego brata
W między czasie przyszła pora na zrobienie przednich lampa ala GT
Mała rzecz a cieszy
I autko zaczęlo jakoś wyglądać Mała sesyjka chyba pierwsza więc nie czepiajcie się
W między czasie w zimie odupiłem od znajomego światełka Hella Projector. Stan był mniej niż zadowalający, więc zabrałem się za doprowadzenie ich do stanu używalności. Tu chciałbym podziekować koledze Rydzowi za pomoc w znalezieniu plastików do lamp
A tak to wyglądalo
zaraz po kupnie
a że stan był raczej dobry wziąłem się za małą modernizacje, czyli rozłożenie ich i poprawienie tego i owego
dla porównania zatrzaski trzymające śruby regulacyjne 4 pęknięte a obok nówki, koszt nieduży ale na zamówienie kupowane
do tego wszystkie śruby regulacyjne wyczyszczone z nalotu rdzy i posmarowane
a taki był efekt po złożeniu i po monażu na aucie
Następnie światełka zagościly na autku oraz czarna BRA. Tu na wyjeździe z Golfami do Czech oraz pierwsza przymiarka BRA. Marząc w tamtym czasie o BRA udalo mi się ją odkupić od BLINDA za co dziękuję.
Tyle na obecną chwile mam. Więcej będzie jak praca na to pozwoli bo tyram i po pracy nie mam już sił.
Plany są wielkie: może zmiana felg na przyszły sezon, instlacja Audionapewno grill i dokładka, może jakiś tłumik lub dobra końcówka. Planów jest dużo a czasu mało.
Zapraszam do oceny
Niedługo po ostatniej sesyjce (po zlocie w Nysie) zagosciło inne zaieszeni a mianowicie sprężyny MTS od Mapeta. Po ułozeniu się sprężynek autko poszło te 4 cm niżej. Mało ale wrażenia z jazdy całkowicie inne-lepsze
WRZESIEŃ 2008
No i zostały kupione następne fanty do autka. Po długich przemyśleniach ze znajomych do golfa zawitał nowy sprzęcik, a mianowicie JVC SH 1000. Kupilem także w końcu maty wygłuszające i miałem się zabra za robienie Audio aż tu nagle zmiana pogody i jest za zimno żeby siedziec przy autku i robic audio, więc prace z audio zostają odłożone. A szkoda bo wszystko już jest
a tu radyjko po zmierzchu
Wrzesień/Październik
Przyszła pora na zbieranie kolejnych rzeczy do modów
pierwsze to zagłówki do tylnej kanapy
drugie to panel oświetlenia z Alledrogo
19.10.2008
zakończenie sezonu w Skarbimierzu - kilka fotek golfa.
**** 05.11.08 r. ****
tegoż dnia zawitały w domowym zaciszu nowy komplet felg czyli MAM 7,5x17"
reszta fotem na stronie 3
****10.11.08 r. ****
Z powodu wolnego czasu zawitało w końcu podświetlenie panelu nawiewów. Niestety trzeba poprawic dwie rzeczy
****17.11.08 r. ****
Dwa dni wcześniej przyjechały nowe oponki
No i dzisiaj oponki załozone na felunie. Byłem ciekaw jak będzie wyglądało. Wiem jedno będzie twardo
Tak to wygląda
,
Jako że nie wspomniałem ostatnio o planach to teraz przed sezonem mam kilka pomysłów:
- grill bez znaczka, - już jest - czeka na założenie.
- dokładka - czeka,
- audio - czeka,
- nowe felgi - czekaja,
- zmiana podświetlenia - czeka na więcej wolnego czasu,
- gwint - bedzie na 80 %,
- kasenon - sam nie wiem,
- chromowane lusterka,
- ciemne szyby - może
coś znalazłoby się jeszze ale nie pamietam.
Zapraszam do oceny
****22.11.08 r. ****
Po długich poszukiwaniach dorwałem oparcia z prowadnicami. Już zdążyłem zdemontowac gąbke i przygotowa do przekąłdki.
**** 30.11.08 ****
Odkupiony zderzak od Blinda znalazł sie u mnie w piwnicy. Po wstępnych oględzinach doszedłem do wniosku że będzie ciężkoi byc moze zderzak trafi do plastikarza.
jedna fotka jeszcze Blinda
http://img255.imageshack.us/img255/5913 ... 002px6.jpg
a to już po wstępnych poprawkach
będzie cieżko
**** 01.12.08 ****
To co miśki lubią najbardziej - Gwint FK. Kupiony za dobre pieniądze w dobrym stanie. Wszystkie gwinty całe, nakrętki się kręcą, tłoki powoli wychodzą. Jednym słowem będzie gleba
**** styczeń 2009 ****
kupiony zostal zbiorniczek 7 litrów, spryskiwacze od BMW i pompka wysokociśnieniowa. Brakuje jeszcze dwóch drobiazgów.
**** luty 2009 ****
zabrałem sie w końcu za przygotowanie gwintu do sezonu (str.9)
zakupiłem dodatkowo przednie siedzenia od wersji GT. Szkoda że to nie recaro ale cena była super więz kupiłem. Fotki na dniach
Ostatnia sobota lutego
Druga para nowych oponek
W przygotowaniach jest już zderzak
I po krótki oczekiwaniu wrócily poprawione i ocynkowane nakrętki do Gwintu
Teraz zacząc trzeba poprawiać IN PRO - fotki niebawem
C...D...N...
****21.03.2009****
tego dnia zagoscil gwint FK oraz wsadziłem do przymiarki nowy felnk (fotki str.11)
****04.04.09****
Mały update. Po dzisiejszej walce stwierdziłem że ktoś zamienil mi golfa
Dużo pracy było a jeszcze dużo pracy czeka
****26.04.09****
Dzisiaj wraz z Cielusiem urwaliśmy sie ze Skarbimierza na małą sesyjkę . Oto efekty
Reszta na 13-tej stronie temaciku.
****Zlot Świdnica 2009 ****
****Zlot Nysa 2009 ****
****Czerwiec****
W końcu po długich popołudniach po pracy udalo sie zakończy kolejny etap, czyli witaj blendo USA i lotko
Blenda pochodzi o Vento i została dopasowana do orginalnej. Z resztą zobaczcie sami
Reszta strona 17
****Koniec sezonu 2009****
Oto ostatnie zdjęcia Varianta z tego roku. Czas powoli przygotowywac auto do zimy, wiec czas pokazać jak wygląda jeszcze przez kilka dni,a potem kolejne mody
A to zdjęcie mówi samo za siebie
Plany na sezon 2010
- założyc w końcu audio bo leży w domu i przeszkadza,
- założyc i uruchomic spryskiwacze swiateł
- wypolerować nowy felunek,
- zmieni wizerunek przedniej i tylnej części auta
- wspawac obrysówki USA
- reszta sama przyjdzie ale jest tego troszeczkę
wiec do zobaczenia na zlotach w 2010
****Nadeszły przygotowania do kolejnego sezonu*****
**** Sierpień 2009****
Tak mówiłem ze nie bedę więcej polerował że i tak wypoleruje nowy felunek.
Kolejne to Porsche Guldi 5x130 z fajnym ET
****Listopad 2009****
Zanabyłem sobie uszkodzony zderzak USA i wyciąłem od razu miejsca na obrysówki i już przygotowuje sie do spawania je w ten, który mam aktualnie.
****Grudzień 2009****
Powrót do przeszłości. Znów mam Projectory Hella i znów je rozkładam Str. 21.
****Styczeń 2010****
Wspawane obrysówki USA do zderzaka. Str. 21
W końcu odebrałem dystanse z 4x100 na 5x130. Ładne ocynkowane. Teraz trzeba załozyć i posprawdzać. Ewentualnie stoczyć z grubości. Z czasem zobaczymy jak wyjdzie na aucie.
****23 stycznia 2010****
Trwają prace nad zderzakiem. Str. 22.
Na początku było tak:
A wyszło tak
****04.02.2010****
A teraz w końcu mogę odchaczyć jeden punkt z załozen na nowy sezon. Projectory gotowe.
****21.02.2010****
Kilka bajerów do środka auta
****07.03.2010****
To trzeba zacząć przygotowywać felgi do sezonu. Str. 25
****08.03.2010****
Kolejny mały frykasik do srodka. Sam jestem ciekaw jak to wyjdzie. Str. 26
****10.03.2010****
Tym razem frykasik na zewnątrz listy GTI Edition. Str. 26
****13.03.2010****
Może nowa blenda na tył Varianta ????. Str. 26. Hmmm którą załoze ???
****14.03.2010****
Jak przyszły listwy to mozna sobie coś pomodzić. Znaczki pójdą w polerkę.
****17.03.2010****
I są oponki do felg . 2 razy Nankang i 2 razy Barum
****24.10.2010****
I zakończyłem już walkę ze zderzakim. Stage3 zakończony. Reszte zdjęć pokaze jak pomalowane bedzie
****02.04.2010****
Załozyłem w końcu tunel z ręcznym, nową skórką i skończyłem składac ramkę z Vento
****08.10.2010****
Dzisiaj dojechała nowa częśc do tylnej części auta. Dokładka Yachtinga i 4 nowe sierpy na nadkola
****24.04.2010****
Pierwszy zlot w sezonie. Auto kończone w przeddzień zlotu o 20.00.
Takie małe fotki
A tak wygląda plakietka GTI Edition
****15.05.2010****
Tydzień przed zlotem w Bielawie dostałem znaczek GTI w grill i go pomalowałem. Docelowo bedzie ORI. W dzień zlotu założyłem paski czerwone I tak pojechałem do Bielawy.
I przy okazji przywiozłem pierwszy pucharek
na zdjęciu z autem który wygrał S&S. A pucharek jest piękny
Teraz czekam na jeszcze jeden frykas a potem trzeba realizowac dalsze pomysły
****05.06.2010****
Dzisiaj skończyłem w końcu to co zacząłem rok temu - wnętrze.
Rok temu były zwykłe GT a teraz środek to GTI Edition
BYŁO
JEST
c...d...n...
Ostatnio zmieniony pn cze 07, 2010 21:06 przez _bartex_, łącznie zmieniany 45 razy.
Witaj, no kombiak zaczyna się wyróżniać z tłumu ze światłami rewelka robota, na Twoim miejscu pokusił bym sie o xenonki do tych lampek 4300 albo 6000 K było by w sam raz sam poluje na takie lampy ale póki co czekam aż moje mi się znudzą pokaż swojego golfiaka jeszcze z boku bo mało widać jak się prezenci na tych felach pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony ndz sie 17, 2008 11:12 przez Mortiis, łącznie zmieniany 1 raz.
no no golfik robi się coraz ładniejszy, pogratulować, powodzenia w planach, i by golfina dobrze sie spisywała.
moje dwa maleństwa :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2136155#2136155 - MK IV TDI 183PS/400NM 4motion
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=330672 - MK II 1.3NZ -> 2.0 16V ABF /WSZA/
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2136155#2136155 - MK IV TDI 183PS/400NM 4motion
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=330672 - MK II 1.3NZ -> 2.0 16V ABF /WSZA/
- majekMK2
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
No bardzo ladny golfik i zadbany a z tymi lampami to kawal dobrej roboty
Powodzenia w modach
Powodzenia w modach
Ostatnio zmieniony pt sie 15, 2008 23:04 przez majekMK2, łącznie zmieniany 1 raz.
Były golfik:/
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ostatnie mody jak były swego czasu to mała gleba . Sprężynki -40 mm MTSa kupione od Mapeta. Niby nic wielkiego ale jeździ sie całkiem przyjemnie w porównaniu z poprzednim zawieszeniem. Ale apetyt rośnie w miare jedzenia i w planach jest -60 mm w następnym roku.
Do tego doszły jeszcze pomalowane relingi na srebrno.
A teraz kilka fotek w wersji mokrej
Do tego doszły jeszcze pomalowane relingi na srebrno.
A teraz kilka fotek w wersji mokrej
Mój czarnuch: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=183613
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images41.fotosik.pl/283/f380d1085bd90767.jpg[/img][/url]
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images41.fotosik.pl/283/f380d1085bd90767.jpg[/img][/url]
- tomelus
- Użytkownik
- Kontakt:
Ładna kombica Zmiany na + bardzo podobaja mi się te lampki tez bym takie chciał tylko że cieżko o nie, przydał by się jeszcze szeroki hokej.
Povwodzenia w dalszych modach!
Povwodzenia w dalszych modach!
Było:Fiat 126 elx, VW Golf 1, Opel Corsa B, VW Golf 3, Opel Tigra A, Ford Focus 1, VW Golf 4, Hyundai Coupe, Toyota Celica V, Opel Astra H
Jest: Golf 6 i Roomster
Jest: Golf 6 i Roomster
- rafal85rtc
- ...
- Kontakt:
brawo kolego ze wkoncu pokazales golfine ale na żywo bez porównania owiele lepiej sie prezentuje powodzenia w modach pozdro
NOOO BAASS NOO FuNN!!!!
moje MK3 viewtopic.php?f=88&t=364418" onclick="window.open(this.href);return false;
moje MK3 viewtopic.php?f=88&t=364418" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
micky, już niedługo będzie wymiana całego nadkola bo ktoś w niemcowni miał stłuczke i wymienił na dwa różne nadkola, po jednej owalny a na drugiej stronie prostokątny. Także wtedy zmiana objmie i kierunki.
ledman, ale jak mialo się crosscountry to -40 mm jest obiżeniem
ledman, ale jak mialo się crosscountry to -40 mm jest obiżeniem
Mój czarnuch: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=183613