Problem z czujnikiem prędkości
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Problem z czujnikiem prędkości
Witam! Pewnego czasu zrobiłem dziurę w skrzyni wielkości kurzego jajka Po pospawaniu jej siadł mi prędkościomierz. Podłączyłem go do pod kompa no i rzeczywiście wyskoczył mi błąd czujnika prędkościomierza-brak połączenia. Kupiłem używkę czujnik i nadal to samo... przejście na kablach wszędzie jest bo sprawdziłem miernikiem (czujnik-elektrownia i elektrownia licznik) czy jest taka możliwość, że coś hrupło w skrzyni? Czy może raczej podejrzewać licznik? Za wszelkie wypowiedzi THX PozdraVWiam
No właśnie szukałem.... Znalazlem ten kabel "sygnałowy" i spod maski ładnie jest przejście do skrzynki z bezpiecznikami i nawet na licznik wychodzi... nie wiem tylko co to są te dwa pozostałe kable... zasilanie?
wyszperałem troche o tych czujnikach na alektrodzie.... jutro sprawdze czy tam w ogole napiecie jest.... wydaje mi sie ze to bedzie to
wyszperałem troche o tych czujnikach na alektrodzie.... jutro sprawdze czy tam w ogole napiecie jest.... wydaje mi sie ze to bedzie to
Ostatnio zmieniony ndz sie 17, 2008 04:10 przez osbe, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziś rano sprawdziłem wszystko... zasilanie w porzadku... czujnik tez wykrecilem i sprawdzilem na mierniku... wszystko ładnie hasa... chyba jednak to bedzie licznik może jeszcze dzisiaj go wykrece.... czy jak mu podam sam sygnał na pin z którego bierze sygnał prędkościomierza to się ruszy? czy musze jeszcze zadbać o zasilanie?
Nie ma czasami dwuch rodzajów czujników? Podających masę lub +? Bo może w tym tkwi problem? Mój podaje mase
W sumie to zrobie jeszcze jeden manewr... podłącze czujnik do kostki i sobie pokrece jeżeli nie będzie sygnału to chociaż będe pewien że to nie skrzynia
Nie ma czasami dwuch rodzajów czujników? Podających masę lub +? Bo może w tym tkwi problem? Mój podaje mase
W sumie to zrobie jeszcze jeden manewr... podłącze czujnik do kostki i sobie pokrece jeżeli nie będzie sygnału to chociaż będe pewien że to nie skrzynia
Ostatnio zmieniony ndz sie 17, 2008 13:27 przez osbe, łącznie zmieniany 2 razy.