Rozrząd
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
-
- Mały gagatek
Re: Rozrząd
No i tu moim zdaniem nie masz racji ! ...ja kupiłem kilka tygodni temu Golfika II 1.3 i gościu mnie zapewniał że pasek NAPEWNO był wymieniany niecałe 10tyś km temu ...wczoraj podczas jazdy wyje***o mi pasek i po wstawieniu do mechanika usłyszałem że jeżeli walneło głowice itp. to będzie mnie to kosztowac w najlepszym wypadku ok 600zł w innych warsztatach ponad 1000zł. Nie znam się kompletnie jeszcze na samochodach więc mu uwierzyłem Teraz wiem że nie warto ryzykować A xo do twojej gwarancji uzyskaej od poprzedniego właściciela to czy dał Ci to na piśmie? bo jeżeli nie to w przypadku gdy coś ci pierdyknie to co zrobisz? zgłosisz się do niego a on może powiedzieć np. Panie w dupę mnie pocałuj ...kupiłeś samochód to się teraz o niego martw!pkirylcz pisze:1 Wymiane robi sie po 80tys km, a nastepne co 60tys. Jesli masz przejechane 100tys, to znaczy ze bylo wymieniane i nie musisz sie na razie spieszyc. Jesli rozrzad jest w dobrym stanie to nie przesadzajcie. Ja mam 140tys i nawet nie sprawdzilem paska. Gosciu jak kupowalem mowil ze byl wymieniany i spokojnie mozna poginacwacho pisze:Czy mozna "na oko" ocenic stan rozrządu? Czy są jakieś objawy wskazujące na jego natychmiastową wymianę? Auto kupiłem z orginalnym przebiegiem 100 tys, mechanik który go oglądał stwierdził, że rozrząd jest ok, ale na wszelki wypadek moge go wymienić za 10 tys km. Nie chciałbym ryzykować i wymienie go wczesniej, czyli po 2 tys w lipcu (po wypłacie ). Mam natomiast obawy, że jesli sie ktoś myli to mogę miec kłopot!
Dal mi nawet gwarancje ze jak cos mi padnie jak bede do Polska jechal, to pokrywa koszty naprawy. Tak wiec czulem sie pewnie.
Prykra szara rzeczywistość