Jak odkrecić miske olejowa????
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak odkrecić miske olejowa????
Witam wszystkich!!
Tak jak w temacie nie moge odkrecic miski olejowej a wlaściwie jej zdjąść bo wszystkie srobki odkrecilem. Namęczyłem sie z tym tyle ze szok...:/ probowałem na boki przesuwać itp i nic nie pomogło ( zadzwoniłem do mechanika i mi powiedział ze "smok" trzyma i trzeba wysunąć. Nawet odkreciłem pompe od wspomagania żebym mógł ją przesunąć do przodu i nic z tego. Skrzynie tez poluzowałem ale tam jest i tak docisk wiec nic to nei dało.... Nie wiem co mam zrobić ale chyba muszę kupić nowa miskę a stara jakoś szlifierka przeciąć.
Mam golfa III 1.9 td
proszę o rade bo skręciłem to tak i jeszcze większy wyciek jest chyba bo brud podszedł pod uszczelkę.
pozdrawiam.
Tak jak w temacie nie moge odkrecic miski olejowej a wlaściwie jej zdjąść bo wszystkie srobki odkrecilem. Namęczyłem sie z tym tyle ze szok...:/ probowałem na boki przesuwać itp i nic nie pomogło ( zadzwoniłem do mechanika i mi powiedział ze "smok" trzyma i trzeba wysunąć. Nawet odkreciłem pompe od wspomagania żebym mógł ją przesunąć do przodu i nic z tego. Skrzynie tez poluzowałem ale tam jest i tak docisk wiec nic to nei dało.... Nie wiem co mam zrobić ale chyba muszę kupić nowa miskę a stara jakoś szlifierka przeciąć.
Mam golfa III 1.9 td
proszę o rade bo skręciłem to tak i jeszcze większy wyciek jest chyba bo brud podszedł pod uszczelkę.
pozdrawiam.
Ale miska zaraz po odkręceniu odkleiła sie od bloku na uszczelce. Miska sie przesuwa na rozne strony i nic... cos ja trzyma. Ten "smok"?? on sie jakos tam wsuwa w miske?? A jak ktoś z was sciągał to odrazu odeszla miska jak sie odkleila uszczelka?
Skrobki sa odkręcone wszystkie (aż taki głupi nie jestem
)
Skrobki sa odkręcone wszystkie (aż taki głupi nie jestem

Uszczelka byla przyklejona do miski ale to chyba nie byłby powód???(nie odkleiłem jej bo sie balem ze jak sie odklei to juz napewno tego nie założę z powrotem) przecież o co by sie miala tam opierac jeszcze tak mocno ?? to jak bym mail włożyć nowa? Trudno mi w to uwierzyć ale jeśli mieliście podobnie to napiszcie jak to jest.
o kurde... To teraz rzeczywiście dało mi do myślenia... wszystkie uszczelki jakie widzę czy na allegro czy tą co kupiłem jest bez takiej blachy... a często były stosowane takie w golfach III td ?? To musze teraz znowu odkrecić i zobaczyć bo miałem kupić miske i tamtą pociąć:) Czyli miska powinna odejść jak odkleję ta uszczelkę i potem muszę jeszcze odkrecić pompę ? ale to już chyba nie problem... mam nadzieje ze masz racje z tym..
dzięki za podpowiedz
pozdrawiam (napisze jak to zrobię jak sie uda:)
dzięki za podpowiedz
- kompot
- Mały gagatek
- Kontakt:
Uszczelka trzyma sie miski, wiec ciagnac jak za wszystkie strony ciagniesz tez smok. Jest to troche meczarnia, przerabialem temat w Grand Cherokee, wisiałem na miscekamildr pisze:o kurde... To teraz rzeczywiście dało mi do myślenia... wszystkie uszczelki jakie widzę czy na allegro czy tą co kupiłem jest bez takiej blachy... a często były stosowane takie w golfach III td ?? To musze teraz znowu odkrecić i zobaczyć bo miałem kupić miske i tamtą pociąć:) Czyli miska powinna odejść jak odkleję ta uszczelkę i potem muszę jeszcze odkrecić pompę ? ale to już chyba nie problem... mam nadzieje ze masz racje z tym..
dzięki za podpowiedz