Jak odkrecić miske olejowa????

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

kamildr
Nowicjusz
Nowicjusz

Jak odkrecić miske olejowa????

Post autor: kamildr » wt sie 19, 2008 00:31

Witam wszystkich!!

Tak jak w temacie nie moge odkrecic miski olejowej a wlaściwie jej zdjąść bo wszystkie srobki odkrecilem. Namęczyłem sie z tym tyle ze szok...:/ probowałem na boki przesuwać itp i nic nie pomogło ( zadzwoniłem do mechanika i mi powiedział ze "smok" trzyma i trzeba wysunąć. Nawet odkreciłem pompe od wspomagania żebym mógł ją przesunąć do przodu i nic z tego. Skrzynie tez poluzowałem ale tam jest i tak docisk wiec nic to nei dało.... Nie wiem co mam zrobić ale chyba muszę kupić nowa miskę a stara jakoś szlifierka przeciąć.
Mam golfa III 1.9 td
proszę o rade bo skręciłem to tak i jeszcze większy wyciek jest chyba bo brud podszedł pod uszczelkę.

pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Adamm
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
Kontakt:

Post autor: Adamm » wt sie 19, 2008 01:12

sprobuj podwazyc srubokretem plaskim

Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG

djozi21
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: djozi21 » wt sie 19, 2008 08:31

posprawdzaj czy na pewno wszystkie śrubki odkręciłeś , płaski śrubokręt wkładasz między uszczelkę a miskę i lekko podważasz , tak w kilku miejscach i na pewno zejdzie.

kamildr
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kamildr » wt sie 19, 2008 14:45

Ale miska zaraz po odkręceniu odkleiła sie od bloku na uszczelce. Miska sie przesuwa na rozne strony i nic... cos ja trzyma. Ten "smok"?? on sie jakos tam wsuwa w miske?? A jak ktoś z was sciągał to odrazu odeszla miska jak sie odkleila uszczelka?
Skrobki sa odkręcone wszystkie (aż taki głupi nie jestem :) )

djozi21
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: djozi21 » wt sie 19, 2008 14:49

powinna zejść bez problemu tak było u mnie ale może masz uszczelkę z blachą odklej uszczelkę od miski tak żeby została z silnikiem

kamildr
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kamildr » wt sie 19, 2008 15:23

Uszczelka byla przyklejona do miski ale to chyba nie byłby powód???(nie odkleiłem jej bo sie balem ze jak sie odklei to juz napewno tego nie założę z powrotem) przecież o co by sie miala tam opierac jeszcze tak mocno ?? to jak bym mail włożyć nowa? Trudno mi w to uwierzyć ale jeśli mieliście podobnie to napiszcie jak to jest.

djozi21
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: djozi21 » wt sie 19, 2008 15:41

tak wygląda uszczelka z blachą i jeśli jej nie odkleisz od miski to nie zejdzie, żeby ściągnąć uszczelkę musisz odkręcić pompę oleju
Obrazek

kamildr
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kamildr » wt sie 19, 2008 15:50

o kurde... To teraz rzeczywiście dało mi do myślenia... wszystkie uszczelki jakie widzę czy na allegro czy tą co kupiłem jest bez takiej blachy... a często były stosowane takie w golfach III td ?? To musze teraz znowu odkrecić i zobaczyć bo miałem kupić miske i tamtą pociąć:) Czyli miska powinna odejść jak odkleję ta uszczelkę i potem muszę jeszcze odkrecić pompę ? ale to już chyba nie problem... mam nadzieje ze masz racje z tym..
dzięki za podpowiedz
pozdrawiam (napisze jak to zrobię jak sie uda:)

Awatar użytkownika
kompot
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kompot » śr sie 20, 2008 13:31

kamildr pisze:o kurde... To teraz rzeczywiście dało mi do myślenia... wszystkie uszczelki jakie widzę czy na allegro czy tą co kupiłem jest bez takiej blachy... a często były stosowane takie w golfach III td ?? To musze teraz znowu odkrecić i zobaczyć bo miałem kupić miske i tamtą pociąć:) Czyli miska powinna odejść jak odkleję ta uszczelkę i potem muszę jeszcze odkrecić pompę ? ale to już chyba nie problem... mam nadzieje ze masz racje z tym..
dzięki za podpowiedz
pozdrawiam (napisze jak to zrobię jak sie uda:)
Uszczelka trzyma sie miski, wiec ciagnac jak za wszystkie strony ciagniesz tez smok. Jest to troche meczarnia, przerabialem temat w Grand Cherokee, wisiałem na misce :) 2-3 plaskie srubokrety+mlotek a moze nawet nie bedzie potrzebny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”