Racja samochody z salonu nie wyjeżdżają z drgawkami, ale jeżeli samochód ma już trochę przelatane tak około 200 tys km to już poszczególne podzespoły już nie mają takich swoich właściwości co nowe, pompa wtryskowa nie ma już takich swoich właściwości, nie jest już pewnie tak wydajna jak nowa, albo tak samo nastawnik, te podzespoły też ulegają chyba jakimś zabrudzeniom chociażby ze względu na jakość naszego paliwa, sami zobaczcie jaki syf (sadza) się robi w kolektorze ssącym albo w zaworze EGR, nówki z salonu nie mają takiego syfu, dlatego wydaje mi się że potrzebna jest jakaś korekta tych map paliwowych.kompot pisze:Przecież samochody nie wyjeżdżały z drgawkami z salonów a mapy same sie nie rozjeżdżają. Cos mi sie wydaje, ze zdjęcie klem z akumulatora na kilka minut może dać podobny efekt....
Ot takie moje przypuszczenie,
wiem że jeden forumowicz w Audi A4 1,9 TDI miał problem z drgawkami podmienił kompa i problem znikną, innym pomaga zachipowanie. Ja osobiście nie orientuję się jak wygląda te całe chipowanie, ale tak na mój rozum to też tam jest chyba jakaś korekta dawki paliwa czy coś podobnego.