Witam
Pomocy forumowicze jak nazywa sie ta czesc fachowo? ostatnio zauwazylem ze po jednej stronie to 'cos' ma sparciala i luzna gume i nalezalo by ja wymienic . Jeszcze jedna czy jest problem z wymiana? wyglada prosto- czy ten 'pret' wychodzi lekko?
dzieki i pozdr:)
[ Dodano: 23 Sie 2008 15:01 ]
ok sam odpowiem na pytanie:) jest to VW GOLF ŁĄCZNIK STABILIZATORA cena 12zl na allegro wiec tanioszka:) a jak z wymiana??
Jak fachowo nazywa sie ta czesc?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Stecko
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jak fachowo nazywa sie ta czesc?
Ostatnio zmieniony sob sie 23, 2008 22:03 przez Stecko, łącznie zmieniany 2 razy.
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
Jest to łącznik drążka stabilizatora osi przedniej.:Stecko pisze:jak nazywa sie ta czesc fachowo?
WYMIANA.
Podnieś przód auta na koziołki, koła raus i odkręć ten łącznik od wahacza z prawej i lewej strony, między gumę a pręt stabilizatora siknij trochę oliwki w spreju rozruszaj i powinno zejść ( a jeśli jest mocno wybita to zejdzie bez smarowania)
Do wciskania nowych łączników nie używaj smaru ani oleju, który reaguje z gumą , możesz użyć smaru do opon lub płynu do naczyń lub wody .
Załóż prawą i lewą stronę a potem przykręcaj do wahacza .
[ Dodano: 23 Sie 2008 15:06 ]
Są jeszcze dwie gumy przy mocowaniu tego drążka do nadwozia , sprawdż i te, one też lubią się wybić .
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
- Stecko
- Mały gagatek
- Kontakt:
jaszczur dzieki":)
easyrider wydaje mi sie ze objawem beda niezle stuki podczas jazdy na nierownosciach- u mnie taki dziwny specyficzny dzwiek:) mam tylko nadzieje ze te gumy wewnatrz beda ok bo bez kanalu ani rusz - a dostepu niestety nie mam
Takze w pn z samego rana zabieram sie za robotke- wymieniam tez 2 , w sumie 2 jest dobry ale lepiej po obu stronach...
pozdr
easyrider wydaje mi sie ze objawem beda niezle stuki podczas jazdy na nierownosciach- u mnie taki dziwny specyficzny dzwiek:) mam tylko nadzieje ze te gumy wewnatrz beda ok bo bez kanalu ani rusz - a dostepu niestety nie mam
Takze w pn z samego rana zabieram sie za robotke- wymieniam tez 2 , w sumie 2 jest dobry ale lepiej po obu stronach...
pozdr