Jak zwiekszyć moc w 1V cd. - Nowe turbo VNT GT1749!!!
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- skibszczok
- Użytkownik
- Kontakt:
Mój 1,9D na trasie do Zakopanego wyszedł mi 5 l / 100 km. z licznika wyszło mi 420 km …. Z czego ostatnie 100 km z Krakowa do Zakopca jechało się różnie raz 100km/h a innym razem 5km/h mniej więcej pół na pół ( korki + zakopianka, itp) . Tak więc wydaje mi się, że spalanie wyszło w miarę.
Arwam – zamieściłem parę wypowiedzi wyżej linki do zdjęć tego co mam pod maską w Audi i w Golfie. wcześniej pisałem o możliwości przekładki turbiny ( na turbinie napisane jest Garrett). Jak wymontuję trubo z Audi to „opstrykam” wszystko dokładnie.
Sprawdzałem na bloku silnika z tyłu mam napisane [1.9 D/TD]
Arwam – zamieściłem parę wypowiedzi wyżej linki do zdjęć tego co mam pod maską w Audi i w Golfie. wcześniej pisałem o możliwości przekładki turbiny ( na turbinie napisane jest Garrett). Jak wymontuję trubo z Audi to „opstrykam” wszystko dokładnie.
Sprawdzałem na bloku silnika z tyłu mam napisane [1.9 D/TD]
Ostatnio zmieniony wt sie 26, 2008 20:04 przez Dany44, łącznie zmieniany 1 raz.
arwam
Na bloku mam odlane duże litery 1.9 D/TD ciężko zauważyć ale przy pomocy lusterka daje radę
W Audi nie mam automatu jest w niej normalna skrzynia manualna. Moje Audi to „Anglik” tak więc niektóre elementy w komorze silnika mogą być zamienione miejscami.
Turbina jest w niej ustawiona w poziomie a Golfach widziałem turbiny ustawione w pionie, czy Turbina może pracować w dowolnym ustawieniu? Pytam bo w Golfie między blokiem silnika a grodzią jest sporo miejsca ale Turbina musiała by wisieć pionowo za silnikiem.
Pomału wolną chwilą będę wyciągał z Audi elementy i w razie potrzeby zrobię jakieś fotki aby pokazać co mam.
Widziałem Twój opis modyfikacji pompy na forum, Bardzo przystępnie i rzeczowo napisany, mam taką pompę w tym właśnie audi, czy możliwe by było przełożenie tej pompy do mojego Golfa? czy może adaptować samego Boost pina jeśli byłą by taka możliwość??
Pozdrawiam
Na bloku mam odlane duże litery 1.9 D/TD ciężko zauważyć ale przy pomocy lusterka daje radę
W Audi nie mam automatu jest w niej normalna skrzynia manualna. Moje Audi to „Anglik” tak więc niektóre elementy w komorze silnika mogą być zamienione miejscami.
Turbina jest w niej ustawiona w poziomie a Golfach widziałem turbiny ustawione w pionie, czy Turbina może pracować w dowolnym ustawieniu? Pytam bo w Golfie między blokiem silnika a grodzią jest sporo miejsca ale Turbina musiała by wisieć pionowo za silnikiem.
Pomału wolną chwilą będę wyciągał z Audi elementy i w razie potrzeby zrobię jakieś fotki aby pokazać co mam.
Widziałem Twój opis modyfikacji pompy na forum, Bardzo przystępnie i rzeczowo napisany, mam taką pompę w tym właśnie audi, czy możliwe by było przełożenie tej pompy do mojego Golfa? czy może adaptować samego Boost pina jeśli byłą by taka możliwość??
Pozdrawiam
Właśnie mam zwykłego dieselka. Ale mam też Audi 80 z 89r. 1.6 TD z którego chciał bym wyjąć i przetransplantować to i owo. Poniżej zamieszczam link do zdjęć Intercoolera którego wyjąłem dzisiaj z Audi. Duży to on nie jest ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Z pierwszych przymiarek chyba najlepszym miejscem na jego zmontowanie była by któraś z wnęk przed prawym lub lewym przednim kołem.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/130 ... 67ce8.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b85 ... 41304.html
Jak się wstawia takie miniaturki zdjęć w treści posta ??
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/130 ... 67ce8.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b85 ... 41304.html
Jak się wstawia takie miniaturki zdjęć w treści posta ??
Ostatnio zmieniony czw sie 28, 2008 21:20 przez Dany44, łącznie zmieniany 1 raz.
o który opis Ci chodzi?Dany44 pisze:Widziałem Twój opis modyfikacji pompy na forum, Bardzo przystępnie i rzeczowo napisany, mam taką pompę w tym właśnie audi, czy możliwe by było przełożenie tej pompy do mojego Golfa? czy może adaptować samego Boost pina jeśli byłą by taka możliwość??
Pozdrawiam
jak audi nie jest potrzebnae do jazdy już w tej chwili to przekładaj całą pompę bo w niej masz tłokorozdzielacz 9mm a w golfie tylko 8mm