autko bezwypadkowe czysta seria... na hamowni wyplulo wczoraj 110KM i 242Nm wiec serie trzyma..

Sam na oczy go jeszcze nie widzialem bo jestem na awakcjach a brat z tata sprawil mi niespodzianke

Fotki w czasie zakupu...

Po jakims czasie golfer dostal wirusa oraz wydech przelotowy od samej T 2,5" i nowe lamki na przod zamiast IN PRO wjechaly projectory

po przejezdzeniu ok 2 miesecy na wirusie, wzrosl apetyt na cos mocniejszego czyli pierwcsze co to turbo od AWX wtrsyki (moze) pompa 11 podliczenie kosztow i... sporo w dodatku ladowac w silnik co ma prawie cwiartke to szkoda... cos innego trzeba wymyslec... wiec nic innego jak ASZ / ARL wiec zaczely sie poszukiwania mmotorowni

golfik smigal bez jakich kolwiek problemów, ale doo czasu jak pewnego ranka jadąc do szkoły i bachh spotkanie z VITO niestey golfer ucierpial troche ale bez tragedi

pierwsza wizja to auto na czesci a co planami na ARL-a?oczywiscie zostaly, sprzedalem pare gadzetow czesci i zaczelem szukac godnej trojeczki GTI

wrocillismy i oto przytaszczylismy taki cus

2001 badz 2003 niepamietam co mowil poprzedni wlasciciel podobno ma ok 100tys przebiegu

przywiezlismy silnik no i dobra ale w co go wlozymy, wiec szukamy dalej golfika pare sztuk ogladalismy ale w takim stanie ze trzeba bylo z drugie tyle wsadzic w niego wiec odpuscilismy sobie kupno samochodu, rozebralismy do golego golfera i oddalismy do warsztatu blacharsko / lakierniczego... na zrobienie z nim porzadek

jak juz robili wiec pare zmian odrazu sobie zrobilem na wlasny projekt...
wiec blotniki na gladko sierpy i listwy szerokie out, wjada od CL, klapa na gladko z miejscem na tablice (german style) docelowa USA ,

jak juz blotniki na gladko wiec przydala by sie jakas felga dobra z rantem ladnym i skrecane wiec zaczely sie poszukiwania felg

jeszcze tego samego dnia zawiezlismy do blacharza zeby mial na wzor pod blotniki i nie obeszlo sie od przymiarki

wiec samochod skompletowany to trzeba bylo zacząc kompletowac i zamawiac graty na mody motorowni :green_fuck:
- IC duzy alu
- slupek na zegary
-

- zegary wersja smoke (EGT, BOOST, CISNIENIE OLEJU

- stozek

- kolo zamachowe z 1Z odrazu wyslalem do goscia co zrzucił troche z niego zbednych kilogramów (bylo ok 9,5kg a jest ok 6,5kg)

- sprzeglo VR6 sasch

- kolektor ssacy AWX

- kolektor z AWX pod przerobke pod GT22

miedzyczasie doszly gadzety do golfika takie jak:

- naklejki na progi z golfa IV 25 anniversary

- listwy prgowe GTI

- orginalny czarny znaczek w atrape i atrape GTI

- lakier palet AUDI po 2006r kolor sciagniety z Audi S3 z 2009roku

do lakieru dach nakladki na lusterka na czarno, docelowo obklejone bedzie folia carbonowa
- wygrzebalem komplet szybek przyciemnionych z atestem z kupionego kiedys rozbitka i sie zachowly wiec je zaloze

- odebralem paste autosol wiec przelecialem ranciki i oto efekt

- nowy zakup gwincik WEITEC

- pomalowalem skrzynie na czarno

1.04
podjechalem rano golfer stal juz przygotowany do malowania w komorze, powiedzieli zebym przyjechal troche pozniej to bedzie juz pomalowany

podjechalem troche pozniej a golfer stal w komrze sie sie suszyl

jutro malowanie reszty

golfer odebrany

golfik sie sklada sklada

a tu pare fotek z dzisjjszych prac i przymiarka kulek

CD nastapi

P.S przy okazji zakupilem taki gadzet

czasu malo wiec i w swieta trzeba bylo cos pogrzebac :green_fuck: dzisiaj zabiegi raczej kosmetyczne

czyszczenie komory

instalacja IC na belce (belke wykorzystalem z poprzedniego projerktu ABF-a T i przymiarka do golfera

no i moje arcydzielo 2 z kolei :green_fuck:

i to moj pomagier co mi zawsze cos zawinie przewznie rekawiczki klucze wkretaki jego specjalonsc

dzisiaj poczta/kurierzy poprzynosili troche paczuszek z ciekawymi zawartosciami

z rana doszla pierwsza paczka z... gwincikiem WEITEC wreescie :green_fuck:

po jakims czasie siedzac i grzebiac przy golfie widze ze gosciu zmierza w moja stone z kartonem wreku pytajac sasiadow kieruja go w moja strono to oho kurier, co to tym razem? wczoraj zamoiwona bach dzisiaj juz u mnie tym razem suszarka GT22 od karambola

na koniec dnia skonczylem grzebanie przy samochodzie myslalem ze koniec z samochodem na dzisiaj a po 15min telefon dziendobry zapraszamy do sklepu po odbior foteli

tak wiec dzisiajszy dzien mozna zaliczyc do bardzo udanych

motorownia juz prawie gotowa