Ksiażkowy termin wymiany paska rozrządu ABD?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
minoryt, w tej kwestii nie ma jednoznacznych zalecanych przez fabrykę przebiegów. Uznane źródło informacji czyli INFO-TECH zaleca jedynie kontrole stanu paska i pozostałych elementów czyli pompa i koła paska co 30 tys. Przy czym pierwszy przegląd tych elementów przy 90 tys.
A o częstości zmiany pisza że moze się zmieniać w zalezności od regionu i być aktualizowana.
Dlatego musisz zawierzyć ogólnym terminom zalecanym przez większośc mechaników czy serwisów, bo konkretnych danych nie znajdziesz.
Weź pod uwagę że trwałośc paska to nie tylko przebieg, ale sposób jazdy, albo fakt wycieków oleju na pasek. I ponieważ skutki zerwania są często przykre to robi się to z taka przyjętą częstością około 60 tysięcy, mimo że najprawdopodobniej pasek ma szansę wytrzymac tyle co cały samochód
A o częstości zmiany pisza że moze się zmieniać w zalezności od regionu i być aktualizowana.
Dlatego musisz zawierzyć ogólnym terminom zalecanym przez większośc mechaników czy serwisów, bo konkretnych danych nie znajdziesz.
Weź pod uwagę że trwałośc paska to nie tylko przebieg, ale sposób jazdy, albo fakt wycieków oleju na pasek. I ponieważ skutki zerwania są często przykre to robi się to z taka przyjętą częstością około 60 tysięcy, mimo że najprawdopodobniej pasek ma szansę wytrzymac tyle co cały samochód
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
spoko spoko specjalnie zadzwoniłem do serwisu w Rybniku "VW MARGO "
gość powiedzial mi tak : jest to silnik starszej generacji- przyjechać i zobaczymy - w zasadzie jako takiej serwisówki nie posiadaja ale z tego co jest praktykowane to starać się nie przekraczać zbytnio - jak on to ujął - tych magicznych 60tys
pytam się jaki pasek mi proponują ? oryginalny Audi vw
a jakiej firmy ?? GATES
gość powiedzial mi tak : jest to silnik starszej generacji- przyjechać i zobaczymy - w zasadzie jako takiej serwisówki nie posiadaja ale z tego co jest praktykowane to starać się nie przekraczać zbytnio - jak on to ujął - tych magicznych 60tys
pytam się jaki pasek mi proponują ? oryginalny Audi vw
a jakiej firmy ?? GATES
Ostatnio zmieniony pt sie 29, 2008 19:08 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
Ci w Rybniku to mnie rozwalaja w tym aso.Kiedyś chciałem tam kupić czujnik temp.Powiedział mi ten gosc że to stare auto i ze to tamto tretete.Ruszyło mnie ale mu nienaubliżałem)To sie tylko może w Polsce zdarzyć
Jak są autoryzowanym serwisem vw powinni wszystko wiedzieć i prowadzić.
Brat ma forda i w aso w tym samym Rybnik nie ma najmnieszych problemów o jakieś częsci czy zapytania.
Jak są autoryzowanym serwisem vw powinni wszystko wiedzieć i prowadzić.
Brat ma forda i w aso w tym samym Rybnik nie ma najmnieszych problemów o jakieś częsci czy zapytania.
opony to podstawa
Może i tak ma być,ale dalej nie ustaliliśmy wymiany według fabryki))).O ile znam niemców napewno gdzieś to zapisali.maroTdi pisze:3 razy pisalem ze 60 tys i tak ma byc..
minoryt, :green_fuck: :green_fuck: :green_fuck:
[ Dodano: 29 Sie 2008 21:45 ]
Wychodzi na to ze Paweł Marek ma racje jeżeli tego nie zapisali
opony to podstawa
zaloze sie ze w serwisie to jak by mogli to co 10 000 by kazali zmieniac
a tak serio zawsze mozesz zdjac oslone i zobaczyc , co prawda nikt gwarancji ci
nie da ze jak jest dobry wizualnie to za 10km nie strzeli ale zawsze to cokolwiek sie dowiesz. szczerze powiedziawszy to tez narazie nie przejmuje sie a mam 60 000 juz
a przy stówie wymienie bo wiem ze spokojnie tyle chodza paski.
a tak serio zawsze mozesz zdjac oslone i zobaczyc , co prawda nikt gwarancji ci
nie da ze jak jest dobry wizualnie to za 10km nie strzeli ale zawsze to cokolwiek sie dowiesz. szczerze powiedziawszy to tez narazie nie przejmuje sie a mam 60 000 juz
a przy stówie wymienie bo wiem ze spokojnie tyle chodza paski.