[all VW] Zegary UV
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- Ryś Stepowy
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- ziomek1988
- Użytkownik
- Kontakt:
Czy ktoś z was rozbierał zegary w Mk4?? Mam zamiar się zacząc nimi bawić a wrazie czego wymienić całą tarcze czy po wykręceniu licznika tarcza mi jakoś normalnie wyjdzie czy jest dużo roboty z tym?? ogólnie to jeśli można prosiłbym o jakąs instrukcje jak to zrobić po wyciągnięciu zegarów...pobawiłbym się sam ale boje się że coś oszkodze...
ziomek1988, odpinasz przednią obudowę licznika, która jest na zatrzaskach. Potem ściągasz wskazówki i już masz dostęp do tarcz. Ściągasz i już widzisz jak to jest podświetlane, diody SMD i tarcza o zmiennym nasyceniu od spodu. W miejscach najbardziej oświetlonych ma sporo nadruku, natomiast w tych na końcach jest jego jak najmniej od spodu.
Dzięki temu masz równomierne podświetlenie na całej powierzchni licznika.
Dzięki temu masz równomierne podświetlenie na całej powierzchni licznika.
- ziomek1988
- Użytkownik
- Kontakt:
A czy w ten sposób będe mógł wyjąc całą tarcze ;>?? Bo wlasnie zakupiłem tarcze do Mk4 w kolorze aluminium.
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/59ff7eee66697ba2.html][img]http://images44.fotosik.pl/291/59ff7eee66697ba2.jpg[/img][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=269407][b][size=150]Golf Generation - kliknij i oceń[/size] [/b][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=269407][b][size=150]Golf Generation - kliknij i oceń[/size] [/b][/url]
przestudiowałem cały temat i również mam zamiar zabawić się z zegarami ale mam troszkę inne pomysły
chciałbym jedynie się dowiedzieć czy i jeżeli tak to jak wymienić wskazówki w zegarach 220km/h i 6tys obr, na dłuższe takie żeby sięgały do krawędzi bo mam nadzieję że to możliwe
szacunek dla ludzi którzy zrobili takie cuda:) i jeszcze jedno pytanko w czym najlepiej robić zegary?? bo nigdy nie bawiłem się ani w corelu ani fotoshopie... możnaby to w gimpie zrobić??
a co do lakierów UV znalazłem różne kolory w sklepie internetowym ale w normalnym z też powinny być:) wysyłam laske z arcyważną misją sprawdzenia drogerii w łodzi pod tym względem ale to dopiero tak w środku tygodnia... dam znać o wynikach poszukiwań:)
kolorowe lakiery do paznokci UV
chciałbym jedynie się dowiedzieć czy i jeżeli tak to jak wymienić wskazówki w zegarach 220km/h i 6tys obr, na dłuższe takie żeby sięgały do krawędzi bo mam nadzieję że to możliwe
szacunek dla ludzi którzy zrobili takie cuda:) i jeszcze jedno pytanko w czym najlepiej robić zegary?? bo nigdy nie bawiłem się ani w corelu ani fotoshopie... możnaby to w gimpie zrobić??
a co do lakierów UV znalazłem różne kolory w sklepie internetowym ale w normalnym z też powinny być:) wysyłam laske z arcyważną misją sprawdzenia drogerii w łodzi pod tym względem ale to dopiero tak w środku tygodnia... dam znać o wynikach poszukiwań:)
kolorowe lakiery do paznokci UV
Ostatnio zmieniony ndz lis 02, 2008 00:35 przez wasyl, łącznie zmieniany 1 raz.
tak samo jak w każdych innych z mk3 - musisz podebrać od innego licznika (modelu auta, marki) podpowiem że golf mk4 lub polo 6n ma dlugie takie jak chcesz wskazowkiwasyl960 pisze:jak wymienić wskazówki w zegarach 220km/h i 6tys obr, na dłuższe takie żeby sięgały do krawędzi
w photoshopie sie takich rzeczy nie robi bo nie do tego sluzy ten program. tarcze zegarow powinienes zrobic w wektorach czyli corel - zebys pozniej mogl cos z nimi zoribc np. wyciac ploterem, laserem czy nawet wydrukowac na papierze.wasyl960 pisze:w czym najlepiej robić zegary?? bo nigdy nie bawiłem się ani w corelu ani fotoshopie
- ziomek1988
- Użytkownik
- Kontakt:
- dan_25
- Forum Master
- Kontakt:
Witam!!! Niedługo się biorę za swoje zegary [golf 3] zamówiłem tarcze UV u Gralika i dzisiaj przyszły ,z czego jestem bardzo zadowolony bo na prawde są świetnie wykonane
będę montował od góry katodę UV i mam takie pytanko czy trzeba jakoś powiększyć świetlik od góry bo w jakimś poście czytałem że tak a mianowicie jak to zrobić????????????
Z góry dziękuję i pozdrawiam
będę montował od góry katodę UV i mam takie pytanko czy trzeba jakoś powiększyć świetlik od góry bo w jakimś poście czytałem że tak a mianowicie jak to zrobić????????????
Z góry dziękuję i pozdrawiam
MK III >> mój zielony dupoVWóz
viewtopic.php?f=88&t=199091" onclick="window.open(this.href);return false;
MK I >> moja nowa zabawka
viewtopic.php?p=3387489#3387489" onclick="window.open(this.href);return false;
- dan_25
- Forum Master
- Kontakt:
dzięki rydzu w weekend się za to wezmę i pokażę jak wyszło
pozdro
[ Dodano: 08 Gru 2008 06:14 ]
Witam ! parę godzinek wczorajszej pracy i przyniosło taki efekt
we wyświetlacze poszły czerwone filtry a wskazówki pomalowałem farbką [ model master fluorescent red ] teraz jeszcze tylko montaż katody i wrzucę fotki jak świecą
pozdro
pozdro
[ Dodano: 08 Gru 2008 06:14 ]
Witam ! parę godzinek wczorajszej pracy i przyniosło taki efekt
we wyświetlacze poszły czerwone filtry a wskazówki pomalowałem farbką [ model master fluorescent red ] teraz jeszcze tylko montaż katody i wrzucę fotki jak świecą
pozdro
MK III >> mój zielony dupoVWóz
- VW_zwierzak
- Nowicjusz
- Kontakt:
- dan_25