VW GOLF MK3 2e TURBO by vw_golf3
Moderator: G0 Karcio
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
- vw_golf3
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
olozwirski
możliwe że przeoczyłem to pisząc mój temat, jest gruba,metalowa uszczelka pod głowicą oraz przeszlifowane tłoki czyli wydaje mi się że stopień sprężania się zmniejszył , mam nadzieję że wytrzyma chwilowe obciążenie 0.9bara na hamownii i nie będzie niespodzianek ( bo wiadome że na codzień nie piłuje się samochodu non stop do 6000-7000 tys więc myślę że chwilowo nic nie powinno się stać )
Zobaczymy w poniedziałek jaki wynik wyjdzie
możliwe że przeoczyłem to pisząc mój temat, jest gruba,metalowa uszczelka pod głowicą oraz przeszlifowane tłoki czyli wydaje mi się że stopień sprężania się zmniejszył , mam nadzieję że wytrzyma chwilowe obciążenie 0.9bara na hamownii i nie będzie niespodzianek ( bo wiadome że na codzień nie piłuje się samochodu non stop do 6000-7000 tys więc myślę że chwilowo nic nie powinno się stać )
Zobaczymy w poniedziałek jaki wynik wyjdzie
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ponagrywamy filmiki z jazdy wodolotem i popatrzymy czy sie spala czy nie... fakt jest taki, na 1,5 bara kapcie na 4 sie smaza, na kaieniu jechal ten golf na setupie 264 tylko jak nie raz napisalem kierowca do dupy pierwsze 20 metrow robilem w czesie ponad 2,6 s srednio kolo 3, nie umiem ruszac oska i tyle.aw69 pisze:Zluzuj portki Tom mówie o faktach, bo to prawda ze wiekszosc na forum nie miala do czynienia z autami powyzej 200 KM i niema co sie podniecac jakimis pierdółk.ami typu palenie laka na 4 biegu w aucie raptem 2XX KMte, nie rób ciemniaków z innych bo mają w dupie czyjś czas na 400 metrów, co?
Dla przykladu dodam ze hamowalem dynometem auto SzymonaRS ktore ma 380 KM i grubo ponad 400 Nm i tam nie bylo mowy o spaleniu laka na 3 biegu nawet (bo na tym biegu odbywal sie pomiar) Golf 1 Digitun tez nie spali laka na 4 biegu
[ Dodano: Nie Wrz 14, 2008 11:53 ]
panie nie trzeba 600 nm zeby sie spalac na 4 biegu wystraczy 450 gwaltowie wstajacych i nie chodzi o pisniecie tylko regularne palenie kapcia do 4 wlacznie i brk mozliwosci panowania nad autemw uhu miejskim( auto nie utrzymywalo sie w pasie) . proponuje kazdemu chetnemu Przyjechac z 30 pln na wache i sobie pojzdzi na prawym z woda w setupie 1,5 bar ja w to auto nie wsiadam ostatnioDario84 pisze:Zeby zapalic laka na 4 biegu potrzeba moim zdaniem przynajmniej 600Nm, a jak wiadomo to jest nie do osiagniecia.
Moze EVO chodzilo o "pisniecie" przy zmianie biegu a to juz znaczaco zmienia sytuacje .
Co do tematu na 0,9 Bar powinno byc pow 200 KM, zobaczymy
do VW_GOLF3 ile odprezyles swojego?? jestes wstanie okreslic??? p.s. sory za male ot ktore zroblem
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
- vw_golf3
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
szczerze powiem że nie wiem jaka jest, była zamawiana specjalnie żeby sprężanie się zmniejszyło, mam nadzieję że nie jest z ABF a .
Mam nadzieję że nic złego się nie stanie , chociaż troszkę mnie nastraszyliście bo jesli się okaże że jest z ABFa to będzie lipa
evolution
słuchaj nie jestem w stanie tego ocenić , poszła grubsza uszczelka niż w serii i zostały przeszlifowane tłoki więc mam nadzieję że troszkę się zmniejszyło
Mam nadzieję że nic złego się nie stanie , chociaż troszkę mnie nastraszyliście bo jesli się okaże że jest z ABFa to będzie lipa
evolution
słuchaj nie jestem w stanie tego ocenić , poszła grubsza uszczelka niż w serii i zostały przeszlifowane tłoki więc mam nadzieję że troszkę się zmniejszyło
Ostatnio zmieniony ndz wrz 14, 2008 19:19 przez vw_golf3, łącznie zmieniany 1 raz.
- vw_golf3
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
toffic
słuchaj powiem Ci tak że szczerze Ci powiem że nie wiem jaka jest ta uszczelka, wiem że miała byc taka że odpręży silnik tak że będzie ok, zobaczymy jak jutro wytrzyma te 0.9 bara, zobaczymy jak to będzie z tym doładowaniem i jaki wynik będzie jutro , wynik będzie wieczorem, postaram się wrzucić wieczorem wykres jak oczywiście silnik wytrzyma
słuchaj powiem Ci tak że szczerze Ci powiem że nie wiem jaka jest ta uszczelka, wiem że miała byc taka że odpręży silnik tak że będzie ok, zobaczymy jak jutro wytrzyma te 0.9 bara, zobaczymy jak to będzie z tym doładowaniem i jaki wynik będzie jutro , wynik będzie wieczorem, postaram się wrzucić wieczorem wykres jak oczywiście silnik wytrzyma
Ostatnio zmieniony ndz wrz 14, 2008 22:23 przez vw_golf3, łącznie zmieniany 1 raz.
- vw_golf3
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
toffic
słuchaj a jak w najszybszy sposób to zrobić ??
Ja wierzę w to że ta uszczelka wytrzyma i że stopień jest troszkę mniejszy niż w serii 2e
Uszczelka miała odprężyć silnik więc czuje że zmniejszy stopień niż w serii
słuchaj a jak w najszybszy sposób to zrobić ??
Ja wierzę w to że ta uszczelka wytrzyma i że stopień jest troszkę mniejszy niż w serii 2e
Uszczelka miała odprężyć silnik więc czuje że zmniejszy stopień niż w serii
Ostatnio zmieniony ndz wrz 14, 2008 22:27 przez vw_golf3, łącznie zmieniany 1 raz.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wiesz jak kupiles w sklepie o nawet fabryczna najgrubsza zmieni stopien o kilka setek, najprostszy sosb na sprawdzenie co i jak to mierzenie kompreji... jak jest wicej niz 11 bar to pupa..
Ostatnio zmieniony ndz wrz 14, 2008 22:35 przez evolution, łącznie zmieniany 1 raz.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- vw_golf3
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
evolution
nom wiesz uszczelka była zamawiana przez osoby które troszkę znają się na rzeczy więc myślę że żadnego chłamu by nie wcisnęli, miała być taka która zmniejszy stopień sprężania - jutro się wszystko okaże
15.09.2008
wróciłem z kreatora i jest .....
177,7 PS I 276 Nm , ogromny spadek przy 3500-4000 ( powiedzieli mi żę WG puszcza i po prostu nie trzyma ciśnienia ) , przy 3000 tys - 0.8 b później przy odcince bodajże koło 0.5 .
Nie wiem czy jest to spowodowane , przy normalnej jeździe na ulicy na każdym biegu przy 6000 tys jest 0.8 - 0.9 b , a na rolkach jest całkiem inaczej .
Nie wiem też dlaczego odcinka była przy 6085 obr a nie jak wtedy przy 6751 obr.
Pomyślałem żeby może dynometem zmierzyć , sam już nie wiem . Ciągle nie ma tych upragnionych 2xx , pomóżcie
Wykres zescanuje i wrzucę wieczorem
nom wiesz uszczelka była zamawiana przez osoby które troszkę znają się na rzeczy więc myślę że żadnego chłamu by nie wcisnęli, miała być taka która zmniejszy stopień sprężania - jutro się wszystko okaże
15.09.2008
wróciłem z kreatora i jest .....
177,7 PS I 276 Nm , ogromny spadek przy 3500-4000 ( powiedzieli mi żę WG puszcza i po prostu nie trzyma ciśnienia ) , przy 3000 tys - 0.8 b później przy odcince bodajże koło 0.5 .
Nie wiem czy jest to spowodowane , przy normalnej jeździe na ulicy na każdym biegu przy 6000 tys jest 0.8 - 0.9 b , a na rolkach jest całkiem inaczej .
Nie wiem też dlaczego odcinka była przy 6085 obr a nie jak wtedy przy 6751 obr.
Pomyślałem żeby może dynometem zmierzyć , sam już nie wiem . Ciągle nie ma tych upragnionych 2xx , pomóżcie
Wykres zescanuje i wrzucę wieczorem
Ostatnio zmieniony pn wrz 15, 2008 15:29 przez vw_golf3, łącznie zmieniany 2 razy.