kopci na biało przy odpalaniu gdy zimny, co jest???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- rafal914
- Mały gagatek
kopci na biało przy odpalaniu gdy zimny, co jest???
Witam mam taki problem moj golf gdy temperatura spada ponizej 10 stoppni C na dworze przy odpalaniu puszcza biały dymek i przez chwile szarpie silnikiem po jakis 5-10 s jest wszystko ok. cale lato bylo ok z rana normalmnie palil bez zadnych bialych dymkow. w zime mialem to samo. czy cos sie rozszczelnia pod wplywem tak niskiej temperatury??? czekam na porady. pozdrawiam .
świece,pompa, uszczelka, głowica, blok to może być
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
- rafal914
- Mały gagatek
swiece maja niecały rok, woda w tłumiku raczej odpada bo to jest gesty biało siwy dym , dodam ze mam 290000km naziuchane )))
Ostatnio zmieniony sob wrz 13, 2008 17:28 przez rafal914, łącznie zmieniany 1 raz.
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
no i właśnie z tym miałem problem, nie dałem rady ustawić tego kąta, przesunąłem na maxa w strone szyby i wartość jaką mi sie udało wyciągnąć to tylko 12i dalej pompy nie da sie ruszyć, poprostu już ją blokuje, wcześniej było 255 i wydaje mi sie że to jest chyba wartośc poniżej 0, może coś sie poprawiło, okaże sie rano, jednak kopci dalej jak kopciłgolfir pisze:ustawic kat na 51
chip+216(made in mirass) = około 130PS/290NM narazie :)
Adamm powiedział ze świece w TDI zaczynają zażyc dopiero przy temperaturze poniżej 5stoni. Teraz była temperatura około 10stopni i o ile w lecie przy upałach lampka żarzenia świec świeciła mi sekunde to teraz przy temp świeci 10-12 stopni świceci około 4 sekund. Według mnie oznacza ze swiece sie grzeją. Też jak rafał914 mam kłopoty z rozruchem (trzeba sporo pokręcić żeby zaskoczył) potem biały dymek z rury wali przez pierwsze chwile i telepie silnikiem. Diagnostyka WAGiem u mnie w mieście to 100zł jest opcja ze to jednak sa swiece bo kolega wczoraj mi sprawdzał i wyszło jakimś czujnikiem ze 2 są do bani. Dzis wymienie świece i mam nadzieje ze problem zniknie.
Jeszce jedno dajcie namiar na dobrego fachure od Tdi w Lublinie bo za cholere nie moge nikogo kompetentnego trafić jak dotąd.
Pozdrawiam!
Jeszce jedno dajcie namiar na dobrego fachure od Tdi w Lublinie bo za cholere nie moge nikogo kompetentnego trafić jak dotąd.
Pozdrawiam!
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
U mnie to samo dziwiłem się co on tak kopcio na siwo , okaząło się że wywaliło uszczelke pod głowicą
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;