[all VW] Pokażcie jakie macie zegary...
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Ja zachwyony nie jestem, ale mi sie nawet podoba ciekawe urozmaicenie stardardowego czarnegomaro pisze:Chcialem ozywic troche wnetrze a nie wszystko na czarno, ale i tak bede jeszcze raz to malowal bo to byla taka prowizorka jakby to wygladalo tylko na ciemniejszy kolorluqas pisze:PITERSON,
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... c&start=60
tu jest wszystko
maro, zegary fajne ale pomalowana deska mi sie nie podoba, ale to tylko moje zdanie
- piotrek1712
- Ma gadane
Dziś zmieniłem ze zwykłych na te z zegarkiem elektronicznym i obrotomierzem.
W sumie nic tak ciekawego ale to była moja pierwsza operacja. W sumie rozkręciłem trzy różne liczniki.
Jeden mój ten stary bo chicałem przenieść prędkościomierz aby zachować orginalny przebieg na liczniku. Potem obudowe wziołem z drugich bo czarna mi się bardziej podobała niż srebne. Trzeci licznik właśnie był pomalowany oprucz tarcz na srebno. Nie wyglądałko to źle ale jak w nocy zapali się zielone lampki to w tedy sie takie niecekawe robi.
No i dołożyłem jeszcze firmowe logo forum
Z czasem zobaczymy. Marzy mi się aby zamontować licznik z MK4
Przy okazji jak ktoś bawił się z elektroniką w takim liczniku niech się podzieli i prześle dane na priwa
Pozdrawiam
W sumie nic tak ciekawego ale to była moja pierwsza operacja. W sumie rozkręciłem trzy różne liczniki.
Jeden mój ten stary bo chicałem przenieść prędkościomierz aby zachować orginalny przebieg na liczniku. Potem obudowe wziołem z drugich bo czarna mi się bardziej podobała niż srebne. Trzeci licznik właśnie był pomalowany oprucz tarcz na srebno. Nie wyglądałko to źle ale jak w nocy zapali się zielone lampki to w tedy sie takie niecekawe robi.
No i dołożyłem jeszcze firmowe logo forum
Z czasem zobaczymy. Marzy mi się aby zamontować licznik z MK4
Przy okazji jak ktoś bawił się z elektroniką w takim liczniku niech się podzieli i prześle dane na priwa
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
ja mam tak
ja mam tak, niestety aparat cyfrowy do d... jest
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Dawca_Nerek
- Forum Master
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Robiłem to w swoim golferku.piotrek1712 pisze:Ja tez bardzo chetnie bym sie dowiedzialokoG60 pisze:spoko nie tak nerwowo powiem ci jak to zrobicjabol79 pisze:A jak przerobić podświetlanie zegara?
Nic skomplikowanego . Trzeba rozkręcić licznik, dostać się do zegara, zegar również rozkręcić. Znajduje sie tam taka zielona folia przez którą przechodzi światło żarówki.
Ja zrobiłem to tak, że odrysowałem tą ziel. folijke na teczce do dokumentów (takiej która miała czerwoną okładke - oczywiście musi przepuszczać światło), następnie wyciełem i włożyłem do zegara w miejsce zielonej.
Nie kombinowałem nic z żarówkami - kolorem, diodami itp.
Efekt rewelacyjny. Koszty = nikłe ---> zniszczona teczka . Niestety narazie nie wrzuce fotek bo wyszły kiepsko. Jak zrobie drugie podejście aparatem to wtedy pokaże jak to wygląda u mnie.
Widze, ze temato dotyczy raczej zegarow od MK3, ale i ja sie udziele i pochwle sie tym, co wlasnie zrobilem
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=220981#220981
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=220981#220981
- Adrian1980
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: pytanko
wichulec pisze:Lookap pisze:A ja mam tak
Oczywiscie zartuje.....co mi pozostało?
Od czego to licznik
pewnie od Mk5 GTI
[ Dodano: Pon Lis 14, 2005 23:16 ]
u mnie w mk2 jest cos takiego (podswietlane na czerwono)