[mk3] Po zapaleniu silnika mryga kontrolka oleju!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Filterki
Też tak uważam - MANN+HUMMEL FILTER, BOSCH i jak dobrze pamiętam PURFLUX to są filterki, które polecają najlepsi fachowcywini73 pisze:panowie ja znalazłem przyczynę migającej kontrolki nie mrygała do czasu wymiany oleju i filtra po wymianie zaczęło się to dziać a przyczyną był naszej produkcji filt kupiłem orginalny niemiecki zamieniłem i mam po problemni pozdrawiam
Pozdrooo.....
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
przyczyna jest nieodpowiedni filtr.
moze to nie na temat, ale moj ojciec w firmie ma takie maszyny niemieckie (wtryskarki DEMAG) i jak wymienil filtry na polskie zamienniki to tak samo sie dzialo, ze zaraz po uruchomieniu silnika wyskakiwal blad, ze filtr oleju jest zapchany... nie wiedzielismy co jest... az za rok wymienil filtry na oryginalne niemieckie i wiecie co? zmartwilo mnie ze juz sie ten blad nie pojawia! haha. po prostu filtry polskie moga miec zbyt duza gestosc i nie przepuszczaja tak latwo oleju (zimnego i gestego) tak jak niemieckie.
moja taka rada, nawet takie *#cenzura#* jak filtr oleju zakladac firmowe i dobre!
moze to nie na temat, ale moj ojciec w firmie ma takie maszyny niemieckie (wtryskarki DEMAG) i jak wymienil filtry na polskie zamienniki to tak samo sie dzialo, ze zaraz po uruchomieniu silnika wyskakiwal blad, ze filtr oleju jest zapchany... nie wiedzielismy co jest... az za rok wymienil filtry na oryginalne niemieckie i wiecie co? zmartwilo mnie ze juz sie ten blad nie pojawia! haha. po prostu filtry polskie moga miec zbyt duza gestosc i nie przepuszczaja tak latwo oleju (zimnego i gestego) tak jak niemieckie.
moja taka rada, nawet takie *#cenzura#* jak filtr oleju zakladac firmowe i dobre!
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
potwierdzam że to sprawa filtra.....jak kupiłem golfa to miał jakiś niemiecki filtr....po wymianie oleju założyłem filtrona i kontrolka mrugała po odpaleniu....teraz znowu wymieniałem olej i już kupiłem filtr oryginalny w ASO, zapłaciłem 18zl i nic już nie mryga
vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,